Hány fok az ideális illetve hányas erősegűre kell állítani egy hűtőt?
Összevissza írnak mindent a neten valamint nem lehet sokszor érteni , hogy most a °C -fokról írnak vagy a hűtő hűtésének erőségről.
Ezért légyszíves írátok meg a kinek nagyon régi hűtőtője van hányasra szoktátok állítania hűtötöket 0-5 erőssegnél?
Tények:
Adott egy 20éves Siemens hűtő.
Tekerős beállítással 0-5ig amin , az 5ösnél van egy lyuk.
Kezdjük ott,hogy nem igazán tudom ennek a lyuknak az 5ösnél mi a funkciója?
Nem igazán tudom hogyan kell állnia a tekerőnek,hogy az adott erősség érvényesüljön.
Aztán nyílván befolyásolja a dolgokat,hogy szinte üres a hűtő: hűtendő csokit meg keszételt tejes italt meg virslit, kész ételt szoktam benne tartani.
Tehát nincs teletömve, joforman üres.
Ezen a részlet kérdést nw firtassatok , de lenyeges infó lehet.
Aztán hiába állítgattam eddig sosem ment 5°c alá a hőmérséglet pedig azt írják mindenhol ,hogy 5 fok felett már szaporodnaka bacik,de aztán meg azt is a 7-10°teljesen ideális.
(Tudom,hogy különböző emeleteken különöző a hőmérséglet).
Szóval akinek régia hűtője és 5ösig lehet fokozni a hűtést , mit állítotok be?
Van speckó hűtő hőmérőm.
Onnan tudom hány fok vana hűtőben.
Aki tudja a (régi) hűtője hőmérségletét, a szintéken írja meg légyszíves mennyi az adott szintek es hányasra van allitva a fokozatt.
Minél többen írják ugyanazt legalább jó kinduló pont,hogy most ki tényleg az ideállis,
Múltkor el lett magyarázva, hogy nincs pontos összefüggés a fokozatok és a hőmérséklet között.
Annyi erővel rá is írhatnák neked a tekerőre.
Eleve a klasszikus konstrukciónál a termosztát a párologtató (fagyasztórész) hőmérsékletére kapcsol, aminek negatívnak kell lenni, alatta pedig szokott lenni egy zsalu, amivel befolyásolni tudod a légáramlást, tehát még attól is függ a belső tér hőfoka.
Meg milyen "lyukról" beszélsz, átmérő, mélység, hol?
Nekem pl sokáig 1-esen ment, amúgy kevés cucc van benne általában. És pont belefutottam egy olyan leírásba, hogy 5°C alatt kellene, hogy legyen.
Kiolvasztottam, hogy ne legyen jeges, majd egy hőmérővel a belsejében 2-esre álíítva megfigyeltem, hogy pont így 4-5°C közt marad. Azóta 2-esen használom és kifogástalanul hűt.
A hűtőgépek tekerentyűs állítója egy hőfokszabályzó.
Nem a teljesítményt állítja, hanem ki/be kapcsolgatja a hűtő kompresszorát.
A kompresszor teljesítménye adott, az vagy megy vagy nem megy.
A hőfokszabályzót egy jól müködő hűtő esetén érdemes kb középállásba állítani, igy a hűtőben nem lesz túl hideg és nem lesz túl meleg sem.
Ha feltolod maxra azzal azt éred el hogy a kompresszor szinte állíndóan menni fog(nő a villanyszámlád) bejegesedig egy idő utána hűtő hátfala, mega mélyhűtő is.
És mivela jég hőszigetel igy a kompresszornak egyre többet kell dolgoznia hogy előállítsa a hőfokszabályzón beállított hőfokot.
Ezért pl sokan ugy szokták kinyírni a már régebbi hűtőjüket nyáron hogy feltolják 5 erősségre a hőfokszabályzót mert hogy hideg legyen a sör... Na de a már régi hűtő nem tudja a nagy melegben elérni azt a hőmérsékletet ami be lett neki állítva, igy a kompresszor non stop megy, nem tudja a jeget leolvasztani amiga kompresszor megy.
Igy elkezdi gyártania hűtő hátuljára a vastag jeget, de a hűtőben még sincs a kivánt hideg.
És ha valaki ragaszkodik ehez a maxon járatáshoz akkor igy szépen ki is nyírja a kompresszort, évekkel előbb kipurcan, közben többet fogyaszt és még nem is hűt.
A hőfokszabályzót a lehető legkisebb fokozatra érdemes állítani, ahol mégh a hűtés megfelelő számodra, és nem romlik mega kaja.
Egy teljesen új hűtő az 1 es fokozaton is szépen hűt.
Egy régebbit 2-3 asra érdemes állítani.
Semmiképp nem érdemes állíndóan a maxra feltekerni... Fentebb írtam miért!
Aj kezdenek egymásnak ellentmondó vélemények születni...
Egy éjszaka alatt az alsó polcon volt a hőmerő
8as mutatott a 3-mas fokozatnál.
Továbbra sem ment le 4 alá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!