Tiszteletem! Beko HSA 32520 típusú hűtőláda nagyon lassan hűl le hogy újra induljon Hogyan lehet le ellenőrizni le mérni hogy jó e a régi alkatrész ?? Hogyan tudok képet fel tenni a kérdéses alkatrészről??
"...hűtőláda nagyon lassan hűl le"
Lehet hogy nem is a hűtőláda lehűléséről van szó hanem a kompresszor túlterhelés utáni lehűléséről?
"Hogyan lehet le ellenőrizni le mérni hogy jó e a régi alkatrész ?"
Melyik alkatrész? A klixon?
Valamekkora áramot kapcsolsz az érintkezőire (mondjuk 24V-os izzó és 24V AC).
Felmelegíted miközben méred a hőmérsékletet és megfigyeled hogy a megfelelő hőmérsékleten megfelelően kapcsolnak-e az érintkezői.
Tiszteletem
Amikor a manuális termosztáttal indítottam el dolgozott 24 órán keresztül de nem kapcsolt ki a kompresszort kézzel nem lehet meg érinteni
mégsem kapcsolt ki a termosztát én kapcsoltam ki nehogy le égjen a kompresszor
Tiszteletem
Le rajzolná e valaki hogyan kell be kötni egy mechanikus termosztátot a
klixonal ami a kompresszoron van volt még egy indító kondenzátor is
Tisztelettel
Rosszul közelíted meg.
A hűtőládába tégy egy hőmérőt!
Itt ugyebár lehetnek különböző szintek, mondjuk mérd a közepén.
Elkezded hűteni a kompresszorral.
Ha azt tapasztalod, hogy bármennyire izzasztod a kompresszort, akár szakaszos üzemben, vagy ahogy szimpatikusabb, de sehogy nem bír lehűlni a tér, akkor lehet gázhiányos a szerkezet, nem tehetsz ellene semmit. Vagy nem akarsz (költeni).
Tömítések jók, tegyük fel.
Tisztelt Szervizmérnök úr
a hűtőláda rendesen dolgozott még a szerviz nem nyúlt hozzá csak az volt a gond vele hogy 4 órán keresztül nem volt áram amikor meg vissza jött az áram akkor 8-12 óra után indult meg újra és még nem volt áram szünet addig szépen dolgozott egyik szerelő ismerősöm azt ajánlotta hogy vegyem ki az elektromos termosztátot és tegyek mechanikusat a klixon helyet tettek egy másikat
azóta dolgozott 24 órát de nem akar ki kapcsolni sem a kompresszor sem a piros égő a kompresszort meg érinteni meg nem lehet kézzel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!