Rezgéscsillapító szőnyeg (esetleg még gumitalp/ak) most valóban káros(ak) a mosógép élettartamára, ill. alkatrészeire, vagy használhatóak ezek bátran, nem lesz tőle károsodás hosszú távon? Idézetek alább.
"A szőnyeged nem a mosógép rezgését csökkenti, hanem éppen ellenkezőleg, ez hat negatívan a mérési rendszerére."
"Szerintem szedd ki a szőnyeget. Túl puha, nem tud stabilan állni rajta a gép, pedig a mosógépek ezt igénylik."
"Egyszer próbáltam gumiszőnyeget tenni a mosógép alá de kiszedtem, nem győzött meg. Sokkal jobban rázkódott, mint nélküle. Szedd ki alóla."
"Kiegyensúlyozatlanabbnak érzi magát."
"Nincs szőnyeg, mert képes berohadni, csak a sima talp."
"Egyébként meg vedd ki azt a **rt, szét**szed vele a gépet, mert megváltoztatja a váz terhelését és mozog rajta."
Attól függ hogy milyen gépről van szó. Ha nincs benne sólyautomatika, és a felfüggesztései nem állnak a helyzet magaslatán, panelházi környezetben javíthat a zajok csillapításán, de akár ellenkező hatást is el lehet vele érni. Szóval helyzetspecifikus a dolog.
Ez olyan, mint a viccben, amikor az ember nagyon köhög, elmegy az orvoshoz, aki hashajtót ír fel neki tévedésből. Egy hét múlva találkoznak: Na, köhög-e még? Nem merek.
Én sem javasolnám ezeket a gumi cuccokat a gép alá.
A lapot, szőnyeget semmiképp sem, mert az alá bemegy a víz és összerohad az egész.
Amúgy a gépnek meg olyan ez a gumi lábakra állítás mint amikor neked a mozgó vonaton, magassarkúban kéne a büfékocsiból a vonat másik végébe elvinni egy szinültig töltött kávét kilötyögtetés nélkül úgy, hogy közben még meg is löknek innen-onnan.
Szerencsétlen gépnek nincs referenciája mihez képest próbálja a dob mozgását érzékelni, csillapítani.
A megoldás az hogy nem éjjel 2-kor mosol a panelben mint az én felső szomszédom, hanem emberi időben. Amúgyis csak a centrifugázásnál tud annyira hangos lenni hogy esetleg zavarhatja a szomszédot. Engem inkább a hangos zene és közben durva b..ás hangja zavart a társasházban.
Kertes házban meg totál semmi értelme bármit is a gép alá rakni.
Lehetnek ilyen intő jelek a használati utasításban:
--------------------------------
A mosógép üzembe helyezése
• - A mosógépet sima és stabil padlófelületre
helyezze.
• - Állítsa be az elülső lábakat, hogy a mosógép
stabilan és vízszintesen álljon.
-----------------------------
Ez konkrétan egy "merevlábú" gép.
Ha a gép olyan típus, ami maga is rugalmas lábakon áll, az lehet egy másik eset, másfajta (régebbi) konstrukció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!