Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Rezgéscsillapító szőnyeg...

Rezgéscsillapító szőnyeg (esetleg még gumitalp/ak) most valóban káros(ak) a mosógép élettartamára, ill. alkatrészeire, vagy használhatóak ezek bátran, nem lesz tőle károsodás hosszú távon? Idézetek alább.

Figyelt kérdés

"A szőnyeged nem a mosógép rezgését csökkenti, hanem éppen ellenkezőleg, ez hat negatívan a mérési rendszerére."

"Szerintem szedd ki a szőnyeget. Túl puha, nem tud stabilan állni rajta a gép, pedig a mosógépek ezt igénylik."

"Egyszer próbáltam gumiszőnyeget tenni a mosógép alá de kiszedtem, nem győzött meg. Sokkal jobban rázkódott, mint nélküle. Szedd ki alóla."

"Kiegyensúlyozatlanabbnak érzi magát."

"Nincs szőnyeg, mert képes berohadni, csak a sima talp."

"Egyébként meg vedd ki azt a **rt, szét**szed vele a gépet, mert megváltoztatja a váz terhelését és mozog rajta."

#mosógép #élettartam #rezgéscsillapító #Hasznos Vagy Nem Hasznos A Rezgéscsillapító Szőnyeg
2023. dec. 23. 22:55
 1/6 anonim válasza:
80%
A mosógépnek stabilan kell állnia, úgy van megtervezve, hogy a saját rezgésével rendesen működjön, a rázkódástól függően tudja változtatni a fordulatszámot. Rezgéselnyelő alátéttel olyan helyzetet teremtesz, ami kiszámíthatatlanná teszi, a gép nem tud vele mit kezdeni.
2023. dec. 23. 23:02
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

Attól függ hogy milyen gépről van szó. Ha nincs benne sólyautomatika, és a felfüggesztései nem állnak a helyzet magaslatán, panelházi környezetben javíthat a zajok csillapításán, de akár ellenkező hatást is el lehet vele érni. Szóval helyzetspecifikus a dolog.

Ez olyan, mint a viccben, amikor az ember nagyon köhög, elmegy az orvoshoz, aki hashajtót ír fel neki tévedésből. Egy hét múlva találkoznak: Na, köhög-e még? Nem merek.

2023. dec. 24. 08:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Én sem javasolnám ezeket a gumi cuccokat a gép alá.

A lapot, szőnyeget semmiképp sem, mert az alá bemegy a víz és összerohad az egész.

Amúgy a gépnek meg olyan ez a gumi lábakra állítás mint amikor neked a mozgó vonaton, magassarkúban kéne a büfékocsiból a vonat másik végébe elvinni egy szinültig töltött kávét kilötyögtetés nélkül úgy, hogy közben még meg is löknek innen-onnan.

Szerencsétlen gépnek nincs referenciája mihez képest próbálja a dob mozgását érzékelni, csillapítani.

A megoldás az hogy nem éjjel 2-kor mosol a panelben mint az én felső szomszédom, hanem emberi időben. Amúgyis csak a centrifugázásnál tud annyira hangos lenni hogy esetleg zavarhatja a szomszédot. Engem inkább a hangos zene és közben durva b..ás hangja zavart a társasházban.

Kertes házban meg totál semmi értelme bármit is a gép alá rakni.

2023. dec. 24. 09:10
 4/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Lehetnek ilyen intő jelek a használati utasításban:

--------------------------------

A mosógép üzembe helyezése

• - A mosógépet sima és stabil padlófelületre

helyezze.

• - Állítsa be az elülső lábakat, hogy a mosógép

stabilan és vízszintesen álljon.

-----------------------------

Ez konkrétan egy "merevlábú" gép.

Ha a gép olyan típus, ami maga is rugalmas lábakon áll, az lehet egy másik eset, másfajta (régebbi) konstrukció.

2023. dec. 24. 11:08
 5/6 anonim ***** válasza:
nekem pattogott rajta a gép, ki is vettem alóla.
2023. dec. 24. 19:10
 6/6 anonim ***** válasza:
A mosógép úgy van megtervezve, hogy stabil talajon állva megfelelően csillapítja a saját rezgéseit. Aláteszel egy rezgéscsillapító szőnyeget, oda a rengeteg mérnöki óra, mert teljesen más erők és máshol fognak ébredni a rendszerben. Akár az is előfordulhat, hogy a saját rezgéseit felnagyítja a mosógép egy ilyen szőnyegen állva.
2023. dec. 24. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!