Kigyúlhat a kenyérpirító, ha papír vagy édességtől sztaniolpapír kerül bele?
Ha mindenképpen fenn akarsz akadni es erdekeskedni, megsúgom, hogy az edességeket nem alufóliába csomagolják, hanem sztaniolpapírba.
Máig is. Nem értem ezt a nyelvtanrendőrséget.
Ha hallgattál volna, filozófus maradtál volna- tartja egy mondás, kulföldi
Én értem, az a lényeg. Ha megfelelő tisztelettel reagálsz, utána rátértem volna a kérdésed többi részére is. Linkeltem:
---------------------
Sajtok, cukorkák s egyéb élelmicikkek csomagolására használt, papírvékony, ezüstfehéren fénylő ónlemez...
---------------
Az ón latin neve a "stannum", ebből lett a sztaniol. Később alufólia lett, csak a szokásos emberi butaság leragadt a korábbi verziónál.
Hasonló a neon esete (holott a fehér fénycsőben nincs is neon), vagy a LED-izzó (ami nem izzó).
"Úgy láttam, h sztaniol"
Igazán nem is az a lényeg hogyan hívod, hanem az, hogy az általad sztaniolpapírnak nevezett csomagolóanyag tartalmaz egybefüggő fém réteget (ettől fényes).
A fém meg inkább hajlamos áramot vezetni mint égni.
A kenyérpirítóban meg szigetelés nélküli, 230V-ra kapcsolt kifeszített ellenálláshuzalok vannak.
Na most ha ez a kettő egy időben egy helyen van, az nem jó. Kitalálod-e miért?
Egyébként sokkal jobb ha semmilyen idegen anyag nincs a készülékben mint azt latolgatni hogy ha ez van benne vagy az van benne akkor mi baj lehet...
Igen, 14 es, én sem tudom, hogy került bele, ahogy már többször leírtam. Nem akarom magam ismételni.
Azt próbálom kitalálni, hogy ki rakhatta bele es ha belerakta, mennyire gyúlékony anyagot rakott bele, hogy lássam, mégis mennyire “okosan” tervezte ki a tüzet a lakásomba. Es a volt pasimra gyanakszom
Azt akarom megtudni, hogy mennyire gyúlékony dolgot tett bele.
Mindenesetre köszönöm a választ
"...én sem tudom, hogy került bele, ahogy már többször leírtam."
Teljesen mindegy ki rakta bele és az is teljesen mindegy hogy aki belerakta az mikor és miért tette.
A fizikát ezek közül a dolgok közül egyik sem "érdekli". Az viszont igen, hogy benne van.
Visszatérve a kérdésre,valszeg nem fogy kigyulladni,attól sem gyullad ki hogy a benne lévő fűtőszál több száz fokon vörösen izzik percekig használat közben,ha esetleg belekerül egy papírdarab az pár másodperc alatt elég és elhamvad sokkal alacsonyabb hőfokon.
Szerintem ha "sztaniolpapír"(alufólia)kerül bele attól sem gyullad ki,ráz meg stb.A kenyérpirítóban ugyanolyan fűtőszál van mint pl.egy melegszendvics sütőben amiben szabadon van,hozzáférhetően,és azt is le szokták takarni alufólia lappal hogy ne a tetőt égesse meg hanem lefelé sugározza a hőt.
Persze azért ki kellene szedni belőle mert nem belevaló.
Zárlatot sem okoz,nem szigeteletlen a fűtőszál,az csak egy cső,benne porcelán szigetelő van és annak a közepén fut a valódi fűtőszál ami felizzik és átadja a hőt a külső borításnak ami szintén felizzik.Nincs áram rajta(azért a XXI.században vagyunk,már hülyebiztosra vannak tervezve arra az esetre ha valaki működés közben fémeszközzel piszkálná ki a beleszorult kenyérszeletet...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!