Milyen olcsó bojlert érdemes venni fürdőszobába?
Egy olasz "OK" villanybojlerem mondta be 15 év után az unalmast, és jó lenne ha az utódja legalább ennyit kibìrna minél olcsóbban. 80 literes elég.
A manapság kapható Ariston márkáról azt hallottam hogy kevés ideig bírja, ipari hulladék. A mostani Hajdu sem az már mint 30 éve, jóesetben is néhány évet bírnak csak ki meghibásodás nélkül. én nem akarok 4 évente bojlert cserélni. Melyik a megbízhatóbb bojler márka ma?
Nem irreleváns, mert az ilyen elektromos hibát valószínűleg érdemes megjavítani. Ha például kilyukadna a tartály, akkor lenne érdemes mindjárt cserében gondolkodni.
Én jelenleg egy 50 éves, 80 literes Tatrasmalt bojlert használok. A maiakhoz képest egy kőprimitív konstrukció. Ez azt jelenti, hogy a selejtesen zománcozott vaslemeztartálya csak az alsó felén korrodálódik, mert ott már nem eléggé folytonos a vízkőlerakódás, de még bírja - és remélem még kihúzza 20 évig.
:)
Még mindig legjobb választás a Hajdu, mert ahhoz az utolsó villamossági boltban is kapsz mindent, nem úgy mint ezekhez a barkácsáruházas OK-hoz. Amúgy jól írták előttem, hogy csak azért mert van valami elektromos baja, attól még nem kell kidobni, mert amíg a tartály nem lyukas, addig mindig javítható, full egyszerű szerkezetek. Amúgy a tartályra írják, Hajdunál is, hogy már nem olyan vastag lemezből csinálják mint régen, de kilyukadtról még nem hallottam.
Viszont sajnos bármelyiket veszed, az itteni kemény víz miatt kell nekik időnként a vízkövezés. Ha ezt 15 év alatt egyszer se tetted meg, akkor nem csoda ha szétégett a fütőbetét, és zárlatos lett. Lehet benne pár kiló vízkő.
Pedig manapság szerintem: Ariston, Bosch, és Junkers - ez a top3 márka, amit érdemes venni, ha jó minőséget akarsz! A Bosch mondjuk szerencsére az a márka, ami a trend ellenére sosem enged a minőségből, mindenből a legjobbat, a Junkers pedig hozzá tartozik leányvállalatként!
2016 nyarán vettük a mostani házunkat, régi ház, de akkor már egy modern kinézetű 80 literes Régent villanybojler volt bent, nem tudom, mikor vette az előző tulaj, de most év elején, 2023 februárban mondta be az unalmast. Netről rendeltük a mostanit, vadiúj 75-80 literes Bosch villanybojler, 60 ezerbe került.
8: "Bosch mondjuk szerencsére az a márka, ami a trend ellenére sosem enged a minőségből..."
Hujujuj, erről rengeteget tudnék mesélni. Fűnyíróik kínai csingcsang alkatrészekből készülnek. Bosch gyárban dolgozó ismerőseim is csak a "Bosch-t soha" elven vannak. És nem csak azért, mert utálják a vállalatot, hanem mert látják milyen minőség készül.... Ezek alapján a háztartási gépeikben sem bíznék.
Kérdező - a márkák minősége meredeken különbözhet az egyes termékcsaládoknál, ráadásul sok márkanév alatt van hobbi meg professzionális széria is.
Mellesleg - ha már az "olcsó" verzió az alapértelmezett - sikerült már kicserélni azt a filléres szétmállott fűtőtestet (esetleg a beégett hőkapcsolóval együtt)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!