Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért nem akar centrifugálni...

Miért nem akar centrifugálni az automata mosógép?

Figyelt kérdés
A nyáron vettem egy SHARP ES-NFA6102WD-EE automata mosógépet. A problémám az hogy a mosási ciklus végén nem akar centrifugálni. Illetve nem indul el a centrifugálása a programba. A mosási ciklus le megy és forog a dob. A mosás után röviden centrifugál, majd öblít. Az öblítés után viszont lenne egy intenzív 5 perces idő tartalmú centrifugálás. Amit a mosógép nem akar megcsinálni. Helyette csak úgymond "üresbe" foroggatja a ruhákat, illetve a dobot. De nem pörög fel a centrifuga. A vizet le engedi! És a mosás alatt rendesen forog a dob! Hiba üzenetet nem dob fel. De mivel nem pörög fel a centrifuga igy a program sem jár le. Mi lehet a hiba? Illetve mi lehet a megoldás?

2023. okt. 23. 14:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
30%

Nekünk is Indesit van, azzal még nem volt probléma. Vásároljon megint, Indesit mosógépet és megszűnnek a problémák.

(9-es. Nem.)

2023. okt. 23. 16:49
 12/17 A kérdező kommentje:
Azt könnyű meg írni! Mert az adott üzletben ahol a mostani Sharp-ot vettem, ott nem volt Indesit. Ahol meg annó az Indesit-et vettem az az üzlet / üzlet láncolat meg megszűnt azóta! Igy könnyű irkálni. Sajnos olyat kell mindig venni ami 1., kapható. 2., a pénzből is kifutja. Az előző Indest egyébként 4 évig bírta a strapát. Utána / idén májusban olyanokat csinált hogy 10 perc után lengegette a vízet, majd le állt és az összes ledje villogott össze-vissza. Ezt az Inedesit-et azért kelletett le cserélni. Ahol meg vettem ott erre a Sharpra futotta a keretből, ami 150 ezer Ft volt. Ja és még ebből a 150 ezerből kelletett a kiszállíttatást is, és a be üzemelést is ki fizetni. Szóval ez sem volt egyszerű igy össze hozni.
2023. okt. 23. 17:01
 13/17 anonim ***** válasza:

Mi sem vagyunk gazdagok, kölcsön kellett kérnünk hogy megvehessük.

Mi az internetről rendeltük kábé fél éve, akkor 120 ezerért, igaz beüzemelés nélkül, mert azt megcsináltam. De beüzemeléssel se lett volna több 130-nál.

Egyébbként, láttunk Sharp márkájút 100 ezerért, de az LCD kijelzős volt és azokat kerüljük.

2023. okt. 23. 17:27
 14/17 A kérdező kommentje:
13-as! Hát az én Sharp-om LCD kijelzős, és 129.990 Ft volt. Plusz a kiszálitás 10.000 Ft + szakszervíz általi be üzemelés egy újabb 10.000 Ft volt. És igen ehhez is fizetés előleget keletet fel vennem. Most havi 25 ezrével vonják a fizetés előleget. Úgy hogy aki azt írta hogy vegyek másikat az nagyon könnyen beszél. Mert nem mindenki pattoghat. Ha szabad kérdeznem miért nem szereted az LCD kijelzőseket / miért kerülöd?
2023. okt. 23. 17:44
 15/17 anonim ***** válasza:

Hát sajnálom, hogy anyagi problémái vannak, sajnos mi sem pattoghatunk. Mi is csak azért tudtuk olcsóbban megvenni, mert a neten rendeltük.

Az LCD-s készülékeket több okból sem szeretjük. Egyrészt, bonyolultabb a kezelése. Másrészt, azt tapasztaltuk, hogy sokkal több probléma van velük, gyakrabban meghibásodhatnak, vagy tönkre is mehetnek.

Harmadrészt, mi amúgy is ilyen régimódiak vagyunk, szívesen vissza mennénk abba az időbe amikor még csak 1 gomb volt rajta, nem volt rajta ezernyi program, csak bekapcsoltuk és ment.

2023. okt. 23. 19:18
 16/17 anonim ***** válasza:

Nekünk egy noname van.

Sose volt vele baj aztán elkezd te mint amit a tiéd.

Az a helyzet, hogy ezek a túl okos dolgok még tudnak butulni.

Valami Bug vagy ilyesmi.

Én kihúztam a konnektorból rlóször 10 percre, az nem segített.

Aztán éjszaka kihúztam és úgy hagytam reggelig, azóta semmi baja.

Először én is szétszedtem, vizsgálattal, méregettem multiméterrel, minden rendben volt. Igaz én értek valamennyire hozzá és mégis egy ilyen banális megoldás segített.

Egy próbát megérhet.

2023. okt. 23. 19:20
 17/17 A kérdező kommentje:
16-os! Volt már kihúzva / áramtalanitva a mosógép. Nem oldotta meg. És igen napi szinten van használva. Napi átlagban egy mosás. Az úgy nevezett "Fast 60" vagyis gyors 60 perces mosással. Különben minden már program 2 és fél meg 3 órás. Sőt van egy 3 óra 20 perces program is. A 3 óra 20 perce program 95 C fokos és elő mosásos. De az a általános ruhákhoz nem szükséges. Igy csak a 60 perces mosás van használva. Ma is volt már használva. Ma ugyan ki centrifugált, de csak vissza fogdtan. És nagyon vizes maradtak a ruhák. Mivel minden nap mosok. Igy nincs annyi piszkos ruha össze gyülve.
2023. okt. 24. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!