Miért nem akar centrifugálni az automata mosógép?
Nekem 2 esetben volt ilyen. Amikor nem tudott űríteni, de ezt kizárhatjuk, ha azt mondod, a vizet leengedi.
A másik eset az volt, amikor annyira kiegyelnítetlen volt a súly, hogy nagyon elkezdte rázni a mosógépet, és akkor mindig visszafékezett bizonyos fordulatnál, és újra próbálta.
4 Ezt nem tudom, nekem Bosch van, az próbálja 3-4-szer igazgatni, megáll, teker lassan, majd felpörgeti. Ha csak egy valamit rakok be és olyan szerencsétlenül jön ki a lépés, akkor van, hogy nekifut párszor, aztán vagy sikerül vagy nem.
De h a jól értem, nálad neki sem fut, akkor a szenzorra tippelnék, amivel érzékseli a rázkódást, lehet azt érzékeli, hogy már az elején nagyon kileng, és már bele sem kezd a rendes tekerésre. De ez csak egy tipp. Fogadni nem mernék rá.
A mai mosógépek már súlyérzékelővel vannak ellátva, amely túl nagy súly esetén, csökkentheti a fordulatszámot vagy le is tílthatja a centrizést, hogy megóvja a gépet a károsodástól.
Olvasd el részletesen a használati útmutatót és tarsd be az abban megadott súlykorlátozásokat.
Nem, nem mérem le, de "körülbelül" tudom, hogy mennyi. Viszont nem is kell pont annyinak lennie, mert a ruhák felszívják a vízet és ez adja a súly nagy részét. Ezért anyagtól is függ, hogy mennyi a súly. Behelyezéskor legyen kevesebb a súly, mint amit az útmutató előír, mert a víztől nehezebb lesznek a ruhák, különösen a vastag, jó nedvszívó ruhák okozhatnak problémát.
Ha csak 1 darab ruha van benne, akkor a kiegyenlítetlenség miatt nem fog centrizni.
Amit tanácsolni tudok, hogy tapasztalja ki, találja meg a közép utat, ahol a gép centrizik. Mind súly, mind pedig kiegyenlítettségben. Esetleg azt is leellenőrizheti, hogy a gép vízszintben van-e, mert ez is okozhatja. (A lábak ki-be tekerésével állíthatja a mosógépet vízszintes helyzetbe. Ha precíz szeretne lenni, akkor segítségül hívhat, egy vízmértéket is.)
Amennyiben sehogy sem sikerül megoldani a problémát, úgy keressen fel egy szakembert. Esetleg nézze meg egy szerelő. Vagy vásároljon új készüléket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!