Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mit jelent a fűtésre optimaliz...

Mit jelent a fűtésre optimalizált klíma?

Figyelt kérdés

Épülőben (tulajdonképpen egy üzlethelyiségből szeretnénk lakást…) van egy lakás, ami nem túl nagy 50-60m^2.

A gázfűtés elég drága lenne, csövek, radiátorok, csapok, kazán, illetve új “gázterv” is kellene.

Néztem, hogy vannak multi klímák, 1 kültéri, 2 beltéri.

Arra lennék kíváncsi, hogy miben más egy fűtésre optimalizált klíma, illetve, hogy nyáron ha hűteni kell mennyire hátrány, hogy a klíma fűtésre optimalizált?

Aki hasonló módon fűt, mennyi egy havi esetleg éves “fűtésdíja”?

Illetve, ha már itt vagyunk, milyen klímát ajánlanátok?

(Itt a környékben nem nagyin van “normális” szakember… akit hirtelen ismerek cascade klímakt rak… hát nem tudom. Azt tudom róla, hogy a gree gyártja, a családban van gree is, illetve cascade is, de a gree nekem sokkal jobbnak tűnik, illetve ez a szakember szeret ígérgetni, illetve a munkája sem tartozik a kiválók közé. Ezért is kérem a segítségeteket, hogy milyen irányba induljak, milyen embert keressek)

Előre is köszönöm és a bunkó hozzászólók kerüljenek légyszi.

Lehet hülyeségeket kérdeztem, ebben a klímás témában nem vagyok otthon.

2023. szept. 24. 21:08
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Már mindenki ilyenekkel fűt télen, ugyanis kb 10 ezer ftal dobja meg a téli villanyszámládat. Azt jelenti hogy fűtésre van optimalizálva télen de ez ne tévesszen meg, ugyanúgy nyáron tudsz vele hűteni is! Olvass utána valahogy úgy van belőve ez a klíma hogy télen a hideg levegőből kiveszi a meleget és azt fújja be.Kb. 350 ezer most egy ilyen klíma berakása.Gree-k elég jók. Mindenek előtt azért beszélj egy klímás szakemberrel hogy célszerű e berakni egyet vagy sem.
2023. szept. 24. 21:29
 2/5 anonim ***** válasza:
65%

"Néztem, hogy vannak multi klímák, 1 kültéri, 2 beltéri."

Kerüld el.

"nyáron ha hűteni kell mennyire hátrány, hogy a klíma fűtésre optimalizált?"

Ugyarról van szó, csak a fagyés ellenn vannak plusz megoldások, ami a nyári működést nem érinti. Kb mint az autóban a szélvédő fűtőszál.

Azt nem nagyon ajánlom, hogy csak ez legyen az egyetlen fűtési lehetőséged, mert meg lehet szívni ha nagy a fagy. Minél hidegebb van, annál jobban csökken a hatásfoka. Emiatt nagyobb teljesítményűt kell választani. Plusz az épület és a nyílászárók szigetelése is fontos, mert hiába hazdaságos a fűtésrendszer, ha az udvart fűtöd vele.

Nekem egy 100m2 alapterület agyonszigetelve 3 db 3,5 kw-os klímával van felszerelve a gázfűtés mellett, plusz egy cserépkályha.

"illetve új “gázterv” is kellene."

Nem feltétlenül. Sok esetben elkerülhető.

Én pl. nem vagyok nagy szakmai zseni, de magam építettem be anyukám házába a konvektor helyére gázkazánt radiátorokkal. És nem kell hozzá gázterv (ezzel nem azt mondom hogy sosem kell, csak vannak esetek mikor nem kell). Csak egy gázszerelő aki bekötötte és kész.

2023. szept. 25. 03:58
 3/5 anonim válasza:
100%

Ha jót akarsz, egy drágább mitsubishi vagy daikin klímát veszel. Ezek fél millióba kerülnek / darab, de nagyon csendessek, aludni tudsz alatta! Nincs huzat, 10-15 évig műkődni fog garantáltan. Ja és nem kamu a SCOP értékük mint a Kínai klímáknál, ezáltal keveset fogyasztanak. Nálunk az irodába egy Gree gép fűt meg hűt, fűtésre optimalizált (értsd a buta primitív kínai bele tett egy szekászos fűtést a kültéri aljába, h ki tudjon folyni a víz…) de baromi hangos. Komolyan meg akkora huzatja van pedig 3,5kw-is normál gép. Sose vennék ilyent itthonra. Szóval klímát akkor vegyél ha van pénzed komoly japán gépre, az AUX, Gree meg a Midea egy szar ótvar kínai vackok kamu adatokkal.

A fűtésre optimalizált gép a japánok esetében pl nem egy gagyi cekászos fűtést jelent, hanem azoknak a kompresszoruk olyan, hogy a maradékhőt hasznosítja ezáltal pl folyamatosan fűt leolvasztás alatt is. Illetve a kompresszoruk is fejletebb mint egy kínai gépé. Részletekbe nem megyek bele, de képzelj el egy 20 éves opel corsa szívó motort és egy Toyota Prius hibrid motorját. Ekkora az eltérés csak :D

Ami fontos, Daikin meg a Panasonic de a Mitsubishi is megadja, hány fokon milyen hőt tud gazdaságosan leadni! Megadják a bicalens hőfokot is. Japánok ezért jók mert tudsz számolni velük, a Kínai titkolja ezeket az adatokat, de az euroventen kikérhető az adataik, és láss csodát, -10 fokban némelyik 1,5 kw-nyu hőenergiát tud csak leadni, mint egy ócska hősugárzó. De ha drágább japán gépet veszel, ott egész más a fama. Akkor nem kell a második hozzászolóra sem hallgatnod, hogy legyen más fűtésed is, mert egyszerűen nem lesz másra szükséged! Bőven elég lesz a klíma!

Panasonicnak van olyan klímája, ami -20 fokon is képes leadni 3kw-tnyi hőenergiát 3-as COP értékkel. Igaz ezt inkább skandináv régióba ajánlják. Egy a lényeg, a pénzt ne sajnáld, mert itt kifejezetten megéri a drágább gép. Nem lesz hangos, nem kell alternatív fűtés -15 fokban sem és keveset fogyasztanak. A döntés rajtad áll. Egy 4db klímás rendszer japán 2 millió Ft lesz, kínaival megoldható 1 millióért, de ér annyit? Nem.

2023. szept. 25. 21:19
 4/5 anonim ***** válasza:
50%

"Panasonicnak van olyan klímája, ami -20 fokon is képes leadni 3kw-tnyi hőenergiát 3-as COP értékkel."

Nem az számít, hanem a lakásnak mennyi a hőigénye, azt kell kielégíteni. Ha 6 kW kell bele, akkor a 3 kW-al kitörölheti, hiába japán.

2023. szept. 26. 18:26
 5/5 anonim válasza:
70%
Na nem mondod. De kit érdekel? Nem erről írtam fent sem. Hanem hogy a Panasonicnak van olyan klímája ami -20 fokban is leadja a névleges teljesítményét akkor, amikor az ócska kínai “fűtésre optimalizált” klímája már 1kw-tnyi hőenergiát se tud leadni. Ez meg olyan garancia ami biztosítja azt, hogy a háznak nem kell alternatív fűtést fentartani extrém hideg időre. Persze ma már nincs -20 fok, de 1 hétre betörhet valami sarkköri hideg és addig lehet ilyen kemény fagy is. Ott meg a kínai nem fog tudni fűteni…. Ezért mondom hogy Japánt kell venni ami drága, de nincs huzatja, pontosan tartja a hőfokot, nem buta on off klímaként fog viselkedni enyhébb időben, és nem fog hangosan búgni a falon. Továbbá nem fagysz meg benne. Elég megnézni egy drágább japán gép súlyát meg a kínai 2-300 ezres gépet. Kínai 27KG-os kültérije van, japán meg a dupla hőcserélő és a fejletebb kompresszora miatt nyom 38-40kg-ot is.
2023. szept. 28. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!