Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hogy tudnám megnövelni a...

Hogy tudnám megnövelni a TECNO-FUTURA 2 kétszárnyú kapunyitó rendszer nyitási távolságát? A kaput, csak pár méter távolságról tudom nyitni a Honnor Security nyitóval. A rendszer 433MHz-en működik.

Figyelt kérdés

#kapu #kapunyitó #Elektromos kapunyitás #TECNO-FUTURA #HONNOR SECURITY
2023. szept. 20. 09:24
 1/6 anonim ***** válasza:

A távirányítóban nincs lemerülve az elem?

Az antenna hol van?

2023. szept. 20. 09:51
 2/6 Morzsi007 ***** válasza:
Az antenna vezetékét esetleg hosszabbítsd meg. Valami leárnyékolhatja, vagy gyenge az elem.
2023. szept. 20. 12:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Kevés az információ.

Milyen antennával szerelted?

A hozzá adott antenna benne van-e a sorkapocsban, nincs-e felcserélve és az árnyékolás helyére téve.

Egyáltalán a gyári antennája van-e?

Lehet kapni magasabb pontra kihelyezhető antennát, vezetékkel, vagy akár olyat is ami a villogóba van beépítve.

Lehet próbálkozni utángyártott, tanítható távirányítóval, esetleg az erősebben sugároz.

Aztán a kontakt bemenetire lehet kötni (wifi, vagy zigbee) kapcsolattal rendelkező okosrelét, amit mobillal vagy hang asszisztenssel, esetleg távoli, vagy máshová kihelyezett zigbee, vagy wifi nyomógombbal tudsz vezérelni. Ebben az esetben a Föld bármely pontjáról tudod neten keresztül nyitogatni.

Én például raktam még bele egy ilyet is, és csináltam rá egy rutint, Alexának annyit mondok hogy "Alexa, open the gate" aztán már nyitja is. Ugyanígy a close.

2023. szept. 20. 17:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Vadi új elemek vannak, gyári eredeti antennát használok, sőt párhuzamosítottam mellé egy másik hosszabb antennát is, de a lényeg változatlan. Kipróbáltam más típusú, betanított nyitót is, de ez sem jobb. Korábban volt egy változtatható kapacitású távnyitóm, ami tönkrement, még az volt a legjobb, az nyitott a legtávolabbról. Próbálkoztam az antenna pólusváltásokkal is, de az sem segített.
2023. szept. 20. 21:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Az antennák az oszlop legmagasabb pontján, kb. 1,7 m magasan vannak.
2023. szept. 20. 21:35
 6/6 Morzsi007 ***** válasza:
Én is okosrelét (is) használok. Sonoff 2 csatornást, így tudom működtetni a gyalogos funkciót is. Nem rossz ötlet, csak kell wifi lefedettség hozzá.
2023. szept. 21. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!