Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » LG elöltöltős mosógép "teteje"...

LG elöltöltős mosógép "teteje" melegedhet?

Figyelt kérdés
Kevert anyagú, 40 fokon mosás programnál kb. félidő után öblítés kezdetekor enyhe műanyagszag és langyos/meleg lesz a "teteje" a programválasztó gomb felett. Végig megy a program, kikapcsolás után kb. fél óra/40 perc alatt hűl le. Ez normális, vagy szerviz? (Utóbbi 2-3 alkalommal tapasztaltam ezt.Figyelem a ruhák súlyát, nagyobb/nehéz darabot nem mosok és max. 40 fokon mindent. ) Garanciális még a gép.
2023. szept. 4. 10:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A melegedés normális, az amperszag nem feltétlenül, már ha ezt érted műanyagszag alatt.
2023. szept. 4. 11:15
 2/10 anonim ***** válasza:

Csak a programválasztó felett?

Az egész teteje melegedhet, hiszen van benne 40 fokos víz meg ruhák és az felmelegíti.

De ha a programválasztó felett melegebb és még szaga is van, akkor azot érdemes lenne hozzáértővel megnézegni.

2023. szept. 4. 13:03
 3/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Ilyen panaszok általában laikus "benézéseken" alapulnak, a gép normálisan üzemel, a műanyagnak sajnálatos módon műanyagszaga van, ennek megoldására még én sem jöttem rá.

A gép tetőlapja nem hőszigetelt, mert mi értelme lenne (energiatakarékossában nem sokat befolyásol), nem foglalkoznak ilyennel a gyártók.

2023. szept. 4. 13:13
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szervízmérnök úr :-) Igen laikus "benézés" :-) Eddig nem tapasztaltam, azért az ijedség. A szagra figyeltem fel, utána a "langyos" tetőre.

2023. szept. 4. 13:36
 5/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%
Ilyenkor "élvezem", hogy nem kell udvariaskodni ügyfeleimmel, odapörkölök az agyának, de ezt ne szívd mellre! (Egyébként sem ez a szakterület csak sajnos mindnhez értek és ez probléma.)
2023. szept. 4. 13:43
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem a vízszintérzékelőnél melegszik?

Korábbi LG-m esetén tapasztaltam, és tudom is, hogy ott az említett alkatrész, láttam levett tetővel.

Mostanin kicsit máshol érzem, de szerintem máshol van a vízszintérzekelő.

A vízzel együtt melegszik szerintem az is valamennyire, annak nyomán meg a teteje.

60 fokos mosásnál meg az egész mosógép langyos.

Persze én informatikus nő vagyok, csak enyhe műszaki érdeklődéssel. 😃

2023. szept. 4. 15:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Válaszolnál a 2-es kérdésére?

Egy helyen (a programkapcsolónál) forró, vagy az egész langyos?

2023. szept. 4. 15:33
 8/10 A kérdező kommentje:
Kedves 7/7! Nem tudom milyen az "amperszag". Nekem aggályosnak tűnik, amit érzek. Programkapcsoló középen van a gép elején, felül. Ott érzem a szagot. Jobb oldalon van a bekapcsoló/hőfok és centrifugaszám beállítás/indítás szünetelő kapcsoló. Ami még fura, a programkapcsolótól jobb felé kezd melegedni tető, az 1:07 mosásidőnél kb. 00:36 percnél, tehát inkább öblítéskor. Talán úgy tűnt fel, hogy minden mosás után kihúzom a kábelt, kitörlöm a gumit és azzal a ruhával a mosógép tetejét. Nem emlékszem, hogy régebben is langyos lett volna a teteje. Elmentem ma márkaszervizbe, ott nincs mosógépszerelő. Azt mondták telefon, vagy elektronikus levél. Reggel ezzel kezdek.
2023. szept. 4. 16:10
 9/10 anonim ***** válasza:

Itt még mindig az a tippem, hogy a vízszintérzékelő lehet:

[link]

Tudom, nem a szokványos elhelyezés.

A régin, ha szemben állsz vele, a jobb szélén középtájon melegedett ugyanígy és ott TUDOM, hogy ott volt.

Szóval inkább az itt levő szakikhoz szól a kérdésem, de szerintem az.

Ha nem, akkor esetleg engem is érdekelne.

Most direkt megfigyeltem amúgy, mosás elején tényleg nem volt meleg, de v.melyik öblítésnél már igen.

2023. szept. 4. 21:10
 10/10 A kérdező kommentje:
Kértem szakember segítségét. Időpont egyeztetésért hívnak majd, ha megtörténik a vizsgálat jövök az eredménnyel. :-)
2023. szept. 5. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!