Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Elöltöltős mosógépet mivel...

Kcsongor kérdése:

Elöltöltős mosógépet mivel mossuk át, hogy a tömítőgumiról a fekete elszineződés eltűnjön? Nehéz hozzáférni, mivel sikerült rendbetenni?

Figyelt kérdés

2023. aug. 12. 17:11
 1/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Feketepenészre penész- és gombaölő kellene.

Az ecetnek, illetve ecetsavnak is van ilyen hatása, de a szokásos koncentrációban elég gyenge. Némelyik szilikongumi-tömítést vagy támadja, vagy nem, ez vitatott.

Legjobb kiépíteni a gumit, én azt tekintem tiszta munkának.

2023. aug. 12. 18:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Semmit nem tudsz vele tenni, mert az már beleívódott a gumiba. Ezt hozza ki a 40 fokos mosási mánia. Mióta elváltam, és kizárólag 60 fokon mosok, azóta nem nem rakódik le fekete trutymó a tömítésen, de sajnos az addig beívódott elszíneződés ugyanúgy megmaradt
2023. aug. 13. 10:47
 3/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Elszíneződés, mint esztétikai hiba, önmagában nem is lenne ártalmas, de nem biztos, hogy a kérdező csak erre gondolt.

Hipós áztatással talán ki lehetne szívatni a színét is, de ahhoz is ki kellene szedni a gumit.

2023. aug. 13. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!