Nem romlik el valami?
A közvetlen szomszédom utáni telket megvásárolta egy vállalkozó. Pár napja (talán 3 hete) elkezdődtek az építkezések - lesz játszótér valami kisebb üzlet (talán).
Az lenne a kérdésem, hogy pár napja elkezdtek valamilyen fém oszlopokat (vastag kocka alakú) hegeszteni, szinte reggel 7-től délután 4-5-óráig.
Több hegesztőgéppel is dolgoznak (3-4?) ezért azt vettem észre, hogy a LED lámpák a villódznak az az a feszültség ingadozik.
Van egy digitális múltiméterem feszültséget mértem és azt vettem észre, hogy a műszer szinte megbolondul amikor hegesztenek mert mutatott már 208-voltot is de általában 215 és 232 volt között össze vissza "ugrál".
Nem fog emiatt tönkremenni valami? A hűtő két éves az egyik TV 3 az újabbat idén januárban vettük. A rádió a micro vagy bármi nem mehet tönkre a feszültség ingadozás miatt?
"Van egy digitális múltiméterem"
Ezzel lehet engem kinyírni. Most hogy feltöltötték, nekimegyek a jeges Siócsatornának! Hosszában!
Vannak tévhitek ezzel kapcsolatban, miközben az elektronikus tápegységek lényegi működéséhez tartozik, hogy stabilizálnak.
Van olyan, ami 100-260 V között is működik, mert így a gyártó egyben megoldja a 115 V vagy 230 V üzemmódot is.
Amelyik nem, az is mondjuk 180-260 V között simán kiszabályozza az ingadozást.
Egyéb elektromos és / vagy elektronikus szerkezeteknél sem olyan tragikus a helyzet.
Szerencsétlen esetek persze előfordulhatnak, LED-lámpák közül a kapacitív-előtétes konstrukció aminek nem barátja az ingadozás, az impulzusok.
Ennek egyszerű oka, hogy a kapacitív előtét pont a meredek impulzusokkal szemben tanúsít alacsony impedanciát. Kapacitív előtét előfordulhat egyes kisebb fogyasztású eszközökben is, mint a konnektorba dugható időzítők például.
De a normálisabb LED-lámpák PWM-áramgenerátorral mennek, esetleg disszipatív áramgenerátorral.
"a műszer szinte megbolondul amikor hegesztenek mert mutatott már 208-voltot is de általában 215 és 232 volt között össze vissza "ugrál"."
Ez nem jelent semmit önmagában.
"a LED lámpák a villódznak"
Ahol ez probléma, ideiglenesen cseréld le.
„de általában 215 és 232 volt között össze vissza "ugrál".”
A 215 V és a 232 V belül van a tűréshatáron. Egyébként a feszültség szinte folyamatosan változik a hálózat terhelési állapotától függően. Ha olyankor mérsz rá, amikor nem hegesztenek, akkor sem lesz állandó és nem lesz pontosan 230 V.
3-
""Ezzel lehet engem kinyírni. Most hogy feltöltötték, nekimegyek a jeges Siócsatornának! Hosszában!""
Hajrá!!!!!
6-
""Ha olyankor mérsz rá, amikor nem hegesztenek, akkor sem lesz állandó és nem lesz pontosan 230 V.""
Igaz!
Amikor nem hegesztenek alig változik a feszültség - amolyan 3-5 percenként 2-3 volt az eltérés. Amikor hegesztenek "ugrabugrál" a multiméter kijelzője.
Ma nem hegesztettek - legalábbis nem egyszerre 3-4 géppel. Nem volt vibrálás , lehet, hogy a munkafolyamat ezen részén már túl vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!