Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Kinyírtam a kerámia sütőlapot?

Kinyírtam a kerámia sütőlapot?

Figyelt kérdés
Párommal most költöztünk albérletbe, jàrt a házhoz egy sütő ami ilyen kerámia sütőlap, vagy micsoda, sütöttem rajta és utána pöttyös lett és nem jön le, nem tudom hogy most belső égést szenvedett e el de nagyon félek, hogy a párom megöl, mert ő fizeti az albit es sztem nem esne jól neki kicserélni a sütőlapot
2023. júl. 1. 15:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szódabikarbóna vagy citromos víz. De lehet kapni direkt ilyen tisztító folyadékot is.

Erősebb vegyszerekkel, súrolóval ne menj neki, mert akkor tényleg foltos/karcos lesz.

2023. júl. 1. 18:07
 12/14 A kérdező kommentje:

[link]

Feltöltök mégegegy képet mert az előzön nem annyira latszik? Biztos hogy lejon? Egyébként nem a működése érdekel, hanem ha esetleg más albira valtunk kifizettetik e, ezért aggodom ennyire

2023. júl. 1. 18:18
 13/14 Szervizmérnök úr ***** válasza:

De érdekeljen a konyhai kémia, hátha még hasznodra lehet.

Savval vagy lúggal próbálkozhatsz, örök klasszikus a szódabikarbóna és a citromsav, ecetsav.

Létezik erősebb, maró lúg is (bár megjegyzem, az erősség a fentieknél is koncentráció függvénye, az ecetsav is lehet gyilkos, ha kellően koncentrált).

Lúgból kálium / nátrium hidroxid, ami még a kezed is megtámadja, de egyszerűbb, ha ezeket sütőtisztító akármi formájában szerzed be és gumikesztyűben alkalmazod.

2023. júl. 1. 18:58
 14/14 A kérdező kommentje:
Fejlemény: a főzőlapon azota csinaltam levest és a pöttyök teljesen eltüntek, nem tudom hogyan, de hála az égnek a probléma elmult, de azert koszonom a takaritasi modszereket
2023. júl. 8. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!