Van olyan melegszendvics sütő, amely kerámialapos, és van kapcsolója is? A kapcsoló alatt nem a hőfokszabályozóját értem, hanem rendes főkapcsolót, hogy ne kelljen a konnektorból mindig kihúzni, hanem egyszerűen ki- és bekapcsolható legyen.
Vegyél kapcsolós hosszabbítót.
Amúgy a "teflonos" sem teflonos már. Nyugodtan megveheted, nem fog rommá mérgezni.
Eleve kerámialapos szendvicssütő sincs, szóval mindegy hogy van-e kapcsolója vagy nincs. Ahogy az inox hűtőgépen is ugyanaz a vaslemez, csak szürkére festve, lakkozva.
"de teflonos, ami ugye nem jó, mert abból hő hatására mérgező vegyületek szabadulhatnak fel."
Ja, ha szétégeted, akkor bármiből, még a kajából is mérgező vegyületek lesznek.
Facebook-hülyítés, feleslegesen aggódsz.
A teflonbevonatból úgy válna ki valamennyi perfluor-oktánsav, hogy 400 °C-ra hevíted, legalább 8 percig.
A konyhai használatban nincs ilyen magas hőmérséklet.
További "gond", hogy a szükséges izzítást régóta már gyárilag elvégzik, azaz kiégetik belőle a perfluor-oktánsavat.
Így neked már nem marad belőle, nem tudod mérgezni magad.
Ne dőlj be a Facebook-marháknak, akik csak a minél több kattintásra hajtanak!
Lehet, hülyén fogalmaztam, nem izzítás, csak hevítés, de még megjegyezném, 10 éve már rájöttek erre és csak így szabad gyártani.
Tehát a 10 évnél régebbi edényekre mondhatnánk, hogy lehet valami, csak azt sem használjuk 400 °C-on, már aki nem égeti bele szénné a fasírtot.
Légyszíves ne nézzetek h*lyének. Az SH Atlasz Kémiában olvastam, hogy "320 °C felett részben mérgező termékekre bomlik." És ezért "-270 °C és 260 °C közötti hőmérséklet-tartományban használható fel." szóval nem kell annak 400 °C, de mivel nincs éles határ, gondolom már alacsonyabb hőmérsékleten is bomlik, csak max. olyan lassan, hogy elhanyagolhatónak gondolják. De hogy tényleg az-e az kérdéses.
Amúgy meg hogy ne lennének kerámialapos szendvicssütők? Akkor ez mi?
Ez nagyon jó, SH Atlasz Kémia, antikvárium 1995.
Nap vicce.
Amiket én írtam (5-6), az utóbbi évek tudományos megállapításai, te pedig ilyen ócskaságokkal hivalkodsz...
Nem hiszem el...
Hiába magyaráztam azt is, hogy 10 éve gyárilag kiégetik...
Ne nézzük minek...
"Ahogy az inox hűtőgépen is ugyanaz a vaslemez, csak szürkére festve, lakkozva."
Khm... az inox azt jelenti hogy rozsdamentes. Az nem szürke festék, hanem maga a lemez.
"Akkor ez mi?"
időzem a leírást: "A sütőlap kerámia bevonatú"
vagyis egy vas lapos sütő amin bevonat van.
Amúgy az ilyen szendvicssütők nem melegszenek fel 200 fokra sem.
Értem hogy próbálsz vigyázni magadra, de ez a szendvicssütős óvatossák 0,0001% abból amit amúgy kapsz az élettől. Az elektroszmog a bluetoothos eszközöktől a, a wifi routerektől a mobiltelefon átjátszóktól, erősáramú kábelektől amik a falban vannak a szomszédnál és nem is tudsz róla. Aztán a levegőminőségétől sokkal jobban lebetegedsz mint egy kis teflontól. A vizet a lakásodig olyan vezetékben viszik hogy ha meglátnád soha többet nem mosnál fogat, nem innál/főznél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!