Az analóg személyi mérleg pontosabb,mint a digitális
mérlegek?
Figyelt kérdés
Fogyókurázom és azt tapasztalom a digitális mérkegemnél,hogy 10 rálépés esetén3 kulömböző értéket is mutat.0,6-1 kg külömbségekkel.Ez szerintem elég sok.Igy nehéz figyelemmel követnem a dolgokat.
Ha mozogsz a mérlegen, akkor persze, hogy ugrál. Analógnál sincs ez másképpen. A digitálisnál a feszültség megváltozása okozhat nagyobb eltérést a mérések között, de két mérés között ez csak akkor jelentkezhet, ha már az utolsókat rúgja az elem. Kínai konyhai mérlegnél én még olyat is láttam, hogy ha közel volt téve egy hosszabbító vezetékéhez, akkor össze-vissza ugrált a kijelzett szám rajta. De igazából ha nincsen kalibrálva, akkor bármelyik mérleg mutathat bármit, nem fogod megtudni, hogy tényleg pontos-e.
2023. ápr. 28. 17:50
12/17 anonim válasza:
Megjegyzem fél kiló eltérés elhanyagolható egy felnőtt személy mérése esetén a testsúlyához képest. Ne foglalkozz vele.
2023. ápr. 28. 17:51
13/17 Szervizmérnök úr válasza:
11 és 12 sajnálatos módon nem értitek, hogy tényleg létezik ilyen kacat digitális mérleg, nekem is megvan még a lomtárban.
Hidd el, hogy selejt és nem "normális", amit művel.
2023. ápr. 28. 19:42
14/17 anonim válasza:
Szerintem meg fél-egy kilogramm különbség az nem számít hibának egy személymérleg esetén. Ahhoz, hogy kilogramm pontosságú legyen egy mérleg, tizedes pontosságot szükséges megvalósítania (ez nem összetévesztendő a kijelzett tizedesjegyek számával).
2023. ápr. 28. 20:41
15/17 Szervizmérnök úr válasza:
1 kg hibát meg is lehetne érteni, ami zavaró, hogy folyton más értéket mutat, illetve nem tudom, mennyire szépített a kérdező, ami nekem van, ennél is többet hibázik.
Meg a mérési metódus is zavaró: mindig rá kell lépni és mér egyet. Utána ismét lépni stb. Sokkal jobb a konyhai digitális mérleg, ami folyamatosan mér, illetve mintavételez.
Bizonyára lehet kapni jobbat a digitális személymérlegből is, de én már nem foglalkoztam ezzel, van egy régi mechanikus, ami legalább elemet sem kér.
2023. ápr. 28. 20:59
16/17 anonim válasza:
A digitális dolgoknál gyakran az is probléma, hogy a mérési pontosságot nem egyeztetik a kijelző által mutatott értékek finomságával. Hiába mutat a kijelző akár századokat is, ha a mérési hiba mondjuk eleve pluszminusz 30dekagramm!
2023. ápr. 28. 22:44
17/17 anonim válasza:
Az első ráálláskor néha mást mutat, mint másod-harmadjára. Ezt én is tapasztaltam. Okát nem tudom. Viszont utána akárhányszor állok rá egymás után, mindig ugyanannyi.
Eltérő értékeket két okból szokott mutatni: nem teljesen vízszintes felületen van, vagy már merülőben az elem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!