Az analóg személyi mérleg pontosabb,mint a digitális mérlegek?
Nem nem.nem és nem.Reggel mérem le magam furdőszoba használat után.
1 perc alatt állok rá a mérlegre többször is és az akár3-4 különboző adatot kapok..
Azt hittem,hogy jól megfogalmaztam a mondandómat
"Azt hittem,hogy jól megfogalmaztam a mondandómat"
Tévedtél, mert nem írtad le mennyi idő telik el a mérések között.
Alapvetően egyébként nem azon múlik hogy digitális vagy analóg.
Mindegyikből van pontos, meg pontatlan.
Mint az autó: a dízel erősebb, vagy a benzines?
szar a mérleged.
1-2 tizedet ugrálhatna csak.
De amúgy ha egymás mellé raksz 10 mérleget, simán lesz legalább +/-2 kiló közöttük
Annyi bizonyos hogy egy mérés nem mérés, igazából a három mért értéket átlagolnod kell, ez a mért érték. Pluszminusz valamennyi hibaszázalék, de ennek becslését most nem részletezem.
Általánosságban véve igaz az, hogy az analóg mérőműszerek megbízhatóbbak a digitálishoz képest, ez a tény a relatív egyszerű működési elvből ered.
Mérési hiba ill. "pontatlanság" természetesen mindig van, analóg és digitális műszernél egyaránt, ez több komponensből tevődik össze amelynek részletezése e fórum keretén túlmutat.
Annyi bizonyos, hogy egy mérés nem mérés, igazából a három mért értéket átlagolnod kell, ez a mért érték. Pluszminusz valamennyi hibaszázalék, de ennek becslését most nem részletezem.
Egyszer én is vettem a Rossmanban egy ilyen hulladékot, összevissza mért.
Hogy az elemet rövid időn belül leszívta, azt még megoldottam, de a szeszélyes méréseivel semmit nem tudtam kezdeni, pedig jó pár trükköt bevetettem.
Nem "kulömböző", hanem különböző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!