Páratartalom mérő: analóg vagy digitális?
Melyik pontosabb?
Van egy ultrahangos párasítónk, ami butaságokat mér, mert eleve +3 fokra jelzi a szobahőmérsékletet. Szeretnék hozzá egy megbízható, pártatlan mérőeszközt.
Én több verziót is kipróbáltam, többet ki is kellett hajítani, nálam ez vált be, ebből többet is vettem végül. Ha a meglévő ötöt egymás mellé teszem, igen alacsony az eltérés köztük.
#3: Ahogy írtam, ez minőség függvénye leginkább.
Én foglalkozok mikrovezérlők programozásával, meg különböző szenzorokkal, és látom, hogy a páratartalom-mérők mennyire különbözőek tudnak lenni. Még összehasonlító méréseket is csináltam, és volt, hogy akár több, mint 10%-ot is tudtak a gyengébb minőségűek tévedni. Jobb minőségűek 90% alatt akár 1-2 százalékos pontosságúak is lehetnek, a kevésbé minőségiek meg mint írtam, akár +/- 5-10 százalékot is tévedhetnek. (90% fölött meg még a jó minőségűek is képesek akár 3-4-5 százalékot is tévedni.) Az analógokkal ugyanez a helyzet.
Szóval ilyen nagyon olcsó, 1-2 ezer forintosakat nem érdemes venni, azok nagyon valószínű, hogy tévednek. A jobbak pedig technikától függően egész pontosak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!