Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Elromlott a pirító. egyszer...

Elromlott a pirító. egyszer csak ilyen kisebb lángok jöttek ki aztán a biztosítékot levágta. Után visszakapcsoltam mindent bedugtam, nem működött. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
2023. márc. 18. 09:20
1 2 3
 11/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

8: Engedd el a témát... Főleg, ha már így kérdezed.

Kaptam egyszer szétszedésre olyat, hogy csak egy szakadás keletkezett a fűtőszálnál és ha nagyon beleállok, esetleg kijavítható lett volna. De nem ért annyit az egész.

Tiéd meg kiégett, már szét sem kell szedni, úgysem tudod használni semmire. Ez látszik a kérdésből.

2023. márc. 18. 10:21
 12/21 A kérdező kommentje:

De volt láng.

Amúgy meg miért ne lehetne?

Simán lehet.

Egy izzó is kigyulladhat.

2023. márc. 18. 10:37
 13/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:
51%

Mert az elektromos és elektronikus készülékek alkatrészeit kötelezően lángmentes anyagokból gyártják. Tehát legfeljebb izzik, füstöl, de lángra nem kaphat.

Azt persze nem tudhatjuk, te mit pakoltál bele még pluszban, hogy ezt sikerült elérni.

Izzó sem gyullad ki.

Izzólámpa én fogalmaim szerint üvegből készült és izzószála van. Nem éghető egyik része sem. Még müködés közben sem ég, csak világít.

2023. márc. 18. 13:55
 14/21 Szirty ***** válasza:

"Azt persze nem tudhatjuk, te mit pakoltál bele még pluszban, hogy ezt sikerült elérni."

Kenyérpirítóba?

Hmm... Kenyeret? :)

2023. márc. 18. 20:38
 15/21 A kérdező kommentje:
Az izzót úgy értettem, hogyha mondjuk össze törik és a szál elszakad, de az ember a hiányos szálat összeérinti, akkor kicsit ég
2023. márc. 18. 21:41
 16/21 A kérdező kommentje:
Igazából minden kigyullad egy bizonyos pont felett...
2023. márc. 19. 09:04
 17/21 Szirty ***** válasza:
Erre csak az éghető anyagok képesek, de azok is csak oxigén jelenlétében!
2023. márc. 19. 09:10
 18/21 A kérdező kommentje:
Ezt mondom, hogy minden anyag éghető
2023. márc. 19. 12:27
 19/21 Szirty ***** válasza:

Nem azt mondtad, hanem azt hogy minden anyag kigyullad bizonyos pont felett.

De nem minden anyag éghető.

2023. márc. 19. 14:52
 20/21 A kérdező kommentje:
De
2023. márc. 19. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!