Lehet ebből baj?

Figyelt kérdés
3 fázisú rendszernél a villanyszerelő mester olyan ágat húzott ahol a mosógép és a szárító gép egymás mellett lesznek. Az áramkör úgy néz ki hogy 2 fázist húzott oda, egy nullát és egy földet, majd csinált 2 konnektort, bele kötötte a 2 fázist külön külön, majd a nullát meg a földet úgy kötötte be hogy tulajdonképpen a 2 konnektort kötötte össze velük. Minden a helyén van csak ebből nem lehet nekem semmiféle gondom? 2 fázis használ 1 nullát? Lehetséges ez?

2023. márc. 10. 20:25
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ebből lehet probléma ha jól értem. Nem szeretném szét égetni az új gépeket.
2023. márc. 11. 07:39
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

"Nem szeretném szét égetni az új gépeket."

Ebből a kijelentésből én arra következtetnék, hogy semmit nem értettél.

2023. márc. 11. 07:44
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

L1-n bemegy a mosógépbe X Amper

L2-n bemegy a szárítógépbe Y Amper

0-n mi megy visszafelé? Igen, X+Y Amper.

Ezzel semmi gond nem lehet ha a 0 vezető keresztmetszete X+Y-nak megfelelően van megválasztva. (Keresztmetszet, nem átmérő!!)

2023. márc. 11. 08:52
 14/23 anonim ***** válasza:
Felesleges bonyolítani a dolgokat. Az előírás szerint minden áramkört a kismegszakító táblától indítva az üzemi vezetőket és védővezetőt (lakásoknál azonos keresztmetszet), el kell vezetni a fogyasztóig, MÉGPEDIG ÁRAMKÖRÖNKÉNT (itt: konnektorok). Nem csinálunk olyat, hogy egy másik áramkör nulláját vagy védővezetőjét használjuk fel!
2023. márc. 11. 09:16
 15/23 anonim ***** válasza:

"Nem csinálunk olyat, hogy egy másik áramkör nulláját vagy védővezetőjét használjuk fel!"

Védővezető lehet közös, szabvány engedi, de a gyakorlati megoldása úgysem lesz jó, tehát érdemesebb áramkörönként normálisan.

2023. márc. 11. 09:28
 16/23 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

13.

"L1-n bemegy a mosógépbe X Amper

L2-n bemegy a szárítógépbe Y Amper

0-n mi megy visszafelé? Igen, X+Y Amper."

Meg tudnád mondani, hogy ezt a butaságot neked így tanították, vagy csak kitalálsz ilyeneket, saját fantázia alapján?

2023. márc. 11. 13:48
 17/23 anonim ***** válasza:

Nincs gond használd nyugodtan. ha veszel egy elektromos főzőlapot a gyári csatlakozója is olyan hogy 2 fázis és a nulla ott a főzőlap hátuljan van kozositve. Ha 50 eltérő markajut nézel akkor is feltűnik hogy mind így van. Na most vagy minden háztartási gép gyártó hülye dilettans tervező gárdát alkalmaz, vagy semmi gond nincs ezzel a bekotessel.

Mindenki döntse el maga.

2023. márc. 11. 20:03
 18/23 anonim ***** válasza:
16: akkor merre megy az áram ha nem így? A lehetőség adott, vezesd le!
2023. márc. 11. 20:10
 19/23 Szervizmérnök úr ***** válasza:

18: Adok még lehetőséget, hogy korrigálj, mielőtt arcra esel.

Kérdeztem valamit én is: neked ezt tanították, vagy csak okoskodsz?

Gondolj bele, de nagyon! Csupán csak nézz magadba!

Van fogalmad a három fázis vektoros tulajdonságairól?

Látod ezt a dolgot magad előtt térben és időben?

Segítettem is.

2023. márc. 11. 22:32
 20/23 anonim ***** válasza:

Nem vagyok kiváncsi a modoros, cinikus oktatásra!

Ha oktatni akarsz akkor írd le amit akarsz. Ha okoskodni, akkor meg menjél el jó messzire innen!

2023. márc. 12. 08:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!