Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Vettem egy hajvagot, hogyan...

Vettem egy hajvagot, hogyan kell a vagofejeket olajjal tisztinai?

Figyelt kérdés
A leiras azt ajanlja , hogy a hozzaadott olajjal minden hasznalat utan tisztitsam meg, de hova kell es mennyi? es ha elfogy az olaj hol tudok venni ujra?

2022. nov. 2. 20:36
 1/9 anonim ***** válasza:
31%

Az élére csöpents rá 1-2 cseppet, majd indítsd be 10-20 mp-re.

Műszerolaj.

2022. nov. 2. 20:44
 2/9 A kérdező kommentje:
oda ahol a "ket penge talalkozik"?
2022. nov. 2. 20:47
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Az olaj kenésre van, nem tisztításra!

Van hozzá kis kefe is, azzal kell megtisztítani a hajtörmeléktől a gépet teljesen. De vehetsz egy nagyobb ecsetet is, azzal csokkal könnyebben, hamarabb meg lehet csinálni. Én egy nagy 2 colos ecsettel tisztítom, a fene aki a kis vacakkal szórakozik :D Ha lehet vízzel mosni a gépet (leírás ben írják) akkor akár úgy is lehet tisztítani.

A vágórészt ki lehet nyitni, vagy húzni és a mögött is ki kell takarítani a törmeléket. Nagyon sokat össze tud szedni akár egy hajvágás közben is.

Miután tiszta és száraz a gép, akkor a vágóélekre kell 1-2 csepp olaj tenni és bekapcsolni négány másodpercre, hogy oszlassa el magán az olajat. Hallani is fogod ahogy megváltozik a hangja, mert könnyebb lesz a motornak rángatni a pengét.

Nem kell sok olajat használni, nem kell hogy tocsogjon. Az én gépem kb 6 éves, havonta használom és még mindig van a pici kis flakonban olaj amit adtak hozzá. Ha elfogy, akkor vékony (vagyis hígabb) műszerolajat kell venni. Barkácsáruházakban, szerszámboltokban lehet kapni.

2022. nov. 2. 20:48
 4/9 anonim ***** válasza:
67%

Igen oda. Ahol a két fém egymáson elcsúszik, azt kell olajozni.

Milyen géped van pontosan?

2022. nov. 2. 20:49
 5/9 A kérdező kommentje:
miutan befurodtem egy philips-szel.egy ev utan havi 3 hasznalat utan huzta a hajat. a garival megneztek nem javithato.ahhoz nem volt olaj es ajanlas sem.most vettem egy lidls silvercastet.a hajvagas jo volt tegnap vele.
2022. nov. 2. 22:32
 6/9 A kérdező kommentje:

Fuuu a szakallvago szar.tep

A ful-es orrvago semmit nem csinal.

Szerencsere a hajvagofejjel mindenet meg tudtam oldani.

2022. nov. 2. 23:40
 7/9 Salx Narval ***** válasza:
58%
Biztos, hogy kell olajozni, az enyém pl kifejezetten tiltja ( szintén Philips). A késtartó lehúzása után kiöntöm a szőrt még különösebben kefélni sem szoktam ilyen 1mm szőr, ill hajdarabkák vannak benne, inkább csak por, elég kiönteni, max ráfújok egy kicsit. 7 éve használom havonta nyírásra és 2 naponta borotválkozásra ill szakálligazításra. Önélező kések vannak benne de még nem kellett cserélni. Sohasem mostam, olajoztam és mint írtam nem is nagyon pucoltam kefével sem. Nem azt mondom, hogy nem kell a tiéteket sem de érdemes elolvasni a használati utasítást és aszerint kellene eljárni. Ha zsírt v koszt találnék a késeken akkor kipucolnám a szőrt és utána alkohollal tisztítanám, ha kell olajozni is akkor ezt követően tenném.
2022. nov. 3. 06:59
 8/9 anonim ***** válasza:
85%

Igen, van olyan amit nem kell, sőt tilos olajozni!

De amihez adnak olajat azt biztosan kell! El kell olvasni a leírását!

2022. nov. 3. 08:06
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen olyat vettem amihez adtak olajat es ezert kerdeztem hogy mikent kell, mert azt nem irtak le.

a philips meg onelezo volt,keves hasznalattal. lehet csak rosszat fogtam ki es a tobbi 100db jo.

kb 12ezerert vettem most vmi 27 :D

koszi mindenkinek a segitseget.

2022. nov. 3. 13:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!