Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Áramütés a mosógéptől?

Áramütés a mosógéptől?

Figyelt kérdés

Öcsém berakta a vizes ruháit a gépbe be akarta csukni az ajtót és azt mondta hogy áram ütést kapott. Én is megfogtam és áram ütést kaptam. A kimosott ruha is áram alatt volt mikor ki lett véve.(remélem a szárítógépnek nem lesz baja) Most az lenne a kérdésem hogy ez veszélyes e? Szüleink nincsenek itthon de anyu azt mondta ha vizes kézzel nyúl hozzá van hogy őt is megrázza. Na de az én kezem nem volt vizes.

És most egy kicsit túlterhelt vagyok emiatt mert fogalmam sincs hogy lehet e tőle bajunk vagy hasonló. Örülnék ha valaki tudna segiteni.

( én sose jártam meg így a géppel ma reggel is mostam még és akkor sem volt semmi)

2022. szept. 14. 19:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%
A mosógépet csak szabályosan földelt aljzatba szabadna bedugni. Veszélyes is lehet, ha nemcsak megcsíp, hanem tényleg megüt az áram.
2022. szept. 14. 19:41
 2/19 Pelenkásfiú ***** válasza:
86%

"A kimosott ruha is áram alatt volt mikor ki lett véve. (remélem a szárítógépnek nem lesz baja)"

Mondd, hogy ez nem azt jelenti, hogy a gépből kivéve is rázott a ruha és ettől félted a szárítógépet!

2022. szept. 14. 19:43
 3/19 A kérdező kommentje:
#2 nem. Egyenlőre magamat féltem mert nem csak ugy van hogy jogsi minden nélkül elmegyek egy orvoshoz. És nekem ez új most először vagyok itthon egyedül hogy mindent én csinálok és nem tudom hogy mennyire lehetett veszélyes ez.
2022. szept. 14. 19:46
 4/19 A kérdező kommentje:
#1 fogalmam sincs hogy nálunk ez hogy van tényleg de soha nem észleltem meg ilyen problémát ha el kellett inditsam vagy bármi
2022. szept. 14. 19:46
 5/19 anonim ***** válasza:
69%
Hát akkor hívj egy villanyszerelőt.
2022. szept. 14. 19:54
 6/19 anonim ***** válasza:
78%

Kérj meg egy felnőttet hogy nézze meg neked mi van vele ha te nem értesz hozzá. Csak van rokon, szomszéd valami? Van telefonod? Szólj a szüleidnek hogy gond van, kerítsenek egy szerelőt.

Két eset létezik a mosógép esetében. Az egyik az, hogy minden rendben van. Akkor nem ráz semmi.

A másik eset az, amikor van valami hiba. Akkor rázhat.

Gyanítom magad is belátod, hogy nem az első eset fordul elő nálatok.

Ilyenkor szakemberre kell bízni a megoldást, még ha tudnám mi a baj, akkor sem tudom neked innen megcsinálni, és nem is ajánlanám hogy szereld meg.

2022. szept. 14. 20:02
 7/19 A kérdező kommentje:
#6 én még sosem jártam így itthon szóval. Nem mosok többet anyuék ha hazajönnek megnézik nekem nem a mosogepen van a hangsúly hanem hogy amit kaptunk áramütést abbol kifolyólag most lehet e probléma. Gondoltam valaki itt jobban ért hozzá mint én és tudna erre válaszolni hogy veszélyes volt e ez az áramütés
2022. szept. 14. 20:10
 8/19 anonim ***** válasza:
A mosógép hátulja? Az engem is meg szokott harapni de eddig nem volt belőle bajom.
2022. szept. 14. 20:16
 9/19 A kérdező kommentje:
hatulja?😳 Csak a fém ajtaja elől
2022. szept. 14. 20:21
 10/19 anonim ***** válasza:
61%
He? Szabályosan bekötőtt mosógép nem ráz. Statikus elektromosságra nagyobb esèlyt látok
2022. szept. 14. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!