Felújítom a konyhát és ideje lecserélni a gáztűzhelyt. Kinek mi a tapasztalata az indukciós főzőlappal kapcsolatban? Érdemes volt arra váltani? Mik az előnyei, hátrányai?
Előny: biztonságosabb mint a gázos, szép, nem veszi el az oxigént a helyiségből.
Hátrány: sok esetben új vezetékek kellenek a falba, sokat eszik.
Csak mágnesezhető aljú edényekkel használható, esélyes, hogy emiatt edényt is kell venni.
Pacemakeres ember mellett nem használható.
Én nagyon szeretem!
Gyors, biztonságos és nem utolsó sorban sokkal esztétikusabb egy felújított konyhában, mint a szabadonálló gáztűzhely.
Az viszont igaz, hogy nem használható akármilyen edénnyel.
A gáztúzhelyhez képest kényelmesebb, könnyebben szabályozható, időzíthető, stb. Technikai megoldásokat tekintve könnyen elromlik (a beépítésnél előny, ha szellős a bútor, mert mint minden más elektronika, az indukciós tűzhely vezérlése se szereti a meleget).
Az energiaár robbanás előtt állva meg majd eldől utólag, hogy kinek melyik éri meg.
A gyorsaságot is írták előttem. Való igaz, ha csak azt a részét nézzük, hogy mennyi idő alatt melegít, az az inverteres előnye. De cserébe jóval nagyobb a pillanatnyi energiaigénye. Összevetve a hagyományos rezsós elven működőekkel, a hatásfoka kb. ugyanaz, csak a konvekciós hőátadás az indukcióshoz képest jóval lassabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!