Kinek és milyen tapasztalata a JURA E 6 os automata kávégéppel kapcsolatban?
Minél nagyobb gőznyomással dolgozik egy kávéfőző, a kávéporból annál több aroma és koffein szabadul fel, így annál teltebb ízű és erősebb lesz a kávé! Na meg szintén a nagy nyomás miatt lesz a tetején az a bézs színű hab, az úgynevezett "crema" réteg, és mindez összeségében különbözteti meg az igazi eszpresszót az egyszerű főzött kávétól! Egyszerű 3.5 bar nyomású géppel ilyet nem is lehet csinálni, mindenképp nagynyomású kell hozzá, ami manapság már abszolút nem luxuskategória! Nagynyomásúból 15 bar a megszokott, annál nagyobb nyomású (19-20 bar) elég ritka, de azért van! Viszont ebből én csak 15 barosat találtam, 19-est hol láttál?
Amúgy meg szerintem ennél leginkább csak a márkát kell megfizetni, mert ahogy látom, nem nagyobb és semmivel sem tud többet, mint egy Philips LatteGo vagy hasonló automata kávégépek, mégis legalább kétszer annyiba kerül! Mellesleg a Jura D4 és D6 jön ki 250 ezerből, az E6 már 300 ezernél kezdődik legolcsóbban!
Közben most láttam, hogy kicsit lejjebb ment az E6 ára, és már 260 ezertől kapható! Hasonló kategóriában 15 barosnál nagyobb nyomású nincs, viszont ugyanolyan jó minőségű, kicsivel több funkciós, és akár olcsóbb is együtt bőven akad! Összehasonlítva a "konkurenciával":
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!