Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mosógéphez hosszabbító, vagy?

Mosógéphez hosszabbító, vagy?

Figyelt kérdés
LG mosógép kábele 120 cm, sajnos földelt konnektorhoz nem ér el Üzletben azt mondták 2x2,5 (?) hosszabbítóval lehet használni. Náluk ilyen nincs. Máshol sem találtam csak ilyet: 3x1.5 mm² . Másik lehetőség előszobából bevarázsolni konnektort a fürdőszobába, ilyen apróságot vállal villanyszerelő? (Tudom, kérdezzem, de hátha itt is tudja valaki.) Panel 3x15 A kismegszakító tábla. Előre is köszönöm a segítő válaszokat. (nem szőke, ősz vagyok :-D)
2022. aug. 11. 20:11
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Mennyit fogyaszt a géped? A másfeles drót 16 amperes, kb. 3 kilowatt mehet rajta.
2022. aug. 11. 20:26
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Naja... simán el kell bírni a "mezei" hosszabbítónak is.
2022. aug. 11. 20:27
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Ha a mosógéphez földelt konnektor szükséges, akkor a kéterű kábellel szerelt hosszabbító (egyáltalán van még ilyen?) nem felel meg. A 3×1,5 mm²-es megfelel hozzá, az eredeti kábele sem valószínű, hogy 2,5 mm²-es. Olyat szerezz be, ami a szükségesnél nem sokkal hosszabb. Az előszobából „bevarázsolni” a fürdőszobába egy konnektort nagyobb munka és drágább is, mint egy hosszabbító, de ez lenne a jobb megoldás.
2022. aug. 11. 20:28
 4/9 anonim ***** válasza:
76%
Bármelyik boltban kapható elosztóra 230V/16A van írva, ami több, mint 3000 W teljesítmény, viszont elenyésző azon elosztók száma, amelyeket 1.5 mm² -nél vastagabb vezetékkel szereltek. Ha nem kell 2-3 méternél több távolság, egy jó minőségű elosztóval nem lesz gond, bírnia kell a mosógépet. Pl. az Obi-ban 1000 forint környékén ugrott egy ilyen elosztó elém, nem mosógéphez vettem, viszont néha az megy róla, zokszó és melegedés nélkül. Az olcsósága ellenére kapcsolós és elég masszív, minőségi érzetet kelt. A kábel (vagy csak a szigetelése) is elég vastag, legközelebb, ha járok arra, ahová vettem, megnézem a keresztmetszetét. Ha 110% biztosra akarsz menni, csináltathatsz egy megfelelő hosszúságú hosszabbítót tetszőleges dugaljjal, 3x2.5 mm2-es vezetékből. Minden kapható hozzá egy villanyszerelési boltban. Mivel mosógép, biztosra veszem, hogy földelt csatlakozója van, így kell a három ér. Létezhet két eres hosszabbító is, viszont a kialakítása nem teszi lehetővé három eres, földelt csatlakozó bedugását.
2022. aug. 11. 21:37
 5/9 anonim ***** válasza:
92%
Nyugodtan használd, legfeljebb jobban melegszik a hosszabbító majd és ennélfogva nagyobb veszteséggel üzemel a mosógép. Gyakorlatban nem kell aggódnod miatta, villanyszámlát nem terheli meg.
2022. aug. 11. 21:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm, minden válasz hasznos. Keresek egy max. 2-3 méteres földelt hosszabbítót. Ha ideér a gép és a beüzemelő szakember rábólint, nagyon boldog lennék. Keresek azért villanyszerelőt, hátha...
2022. aug. 12. 08:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Hosszabbító helyett rakasd egy konnektort
2022. aug. 12. 10:09
 8/9 A kérdező kommentje:
A régi gépnél is volt, hogy langyos volt a hosszabbító a konnektornál. Nem kockáztatnék, beszéltem ma szakemberrel. Hétfőn jön, valamilyen módon kerül konnektor a fürdőszobába. (Meglesz az ára, de biztonság mindenek előtt.) Amúgy nem értem, az őskorban épp azért volt hosszabb vezetéke a mosógépeknek, hogy ne vizes/párás helyen legyen a csatlakozás.
2022. aug. 12. 17:18
 9/9 anonim ***** válasza:
53%
Minden vezetéknek van némi ellenállása és minél több áramot küldünk át rajta, annál jobban melegszik, az ellenállás miatti veszteség alakul át hővé. A langyos vezeték még nem hiba, a forró, esetleg már olvadozó szigetelés annál inkább. A mosógép fűtőszála pedig nem kis fogyasztó, egyébként pont ugyanígy működik. Nagy az ellenállása, amitől szépen felmelegszik és felfűti a vizet.
2022. aug. 12. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!