Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Baj, ha vibrál a világítás...

Baj, ha vibrál a világítás miközben megy a mosógép?

Figyelt kérdés
Nemrég vettük a gépet. Először az tűnt fel, hogy a hosszabbító kábele tűz forró,mikor mos a gép. Most kicseréltem a hosszabbítót egy vastagabbra. Még most is melegszik enyhén. De nem túlságosan. Nem tudom ez mennyire gond. Sőt van, hogy közben vibrál a világítás a fürdőszobában. És olyan érzése van az embernek, mintha küszködve forogna a gép. De csak akkor, amikor a vizet is melegíti. Mit lehetne tenni? Használt a gép. Lehet így használni vagy hamarosan meg fog hibásodni?

2021. júl. 4. 08:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
79%
Rossz a házban az elektromos hálózat
2021. júl. 4. 08:32
 2/25 anonim válasza:
67%

Igazából meg fog hibásodni, ha szerencséd van, akkor valamelyik közeli kötődobozban van a hiba, meg kell erősíteni a kötést, ha nincs akkor teljes hálózatcserét kellene csinálni.

Alu vagy réz kábel?(sárga az ér, vagy "ezüst" színű?

Amennyiben Alumínium, akkor már rég le kellett volna cserélni.

2021. júl. 4. 08:37
 3/25 A kérdező kommentje:
Stabilizátor nem tud segíteni?
2021. júl. 4. 08:42
 4/25 anonim válasza:
81%
Sajnos nem, mert a probléma: a rossz kötések miatt, vagy a vezeték nagy ellenállása miatt nagy a feszültségesésed, e miatt pedig nagyobb az áramfelvételed, a nagyobb áram pedig nem egyenes arányban, hanem négyzetes arányban melegíti a vezetéket(a mosógépben lévőt is). Tehát 2x akkor áram 4x annyi hőt termel arányaiban, és ez az elektromos berendezések rákfenéje.
2021. júl. 4. 08:45
 5/25 anonim ***** válasza:
50%
Nem billeg a gép hanem gyenge a vezeték.
2021. júl. 4. 08:45
 6/25 anonim ***** válasza:
72%

" Most kicseréltem a hosszabbítót egy vastagabbra. "

Fali aljzatba dugd, ne hosszabbítóba.

2021. júl. 4. 09:14
 7/25 Szirty ***** válasza:
76%

Tipikus jele egy rossz kötésnek ami a terhelés miatt melegszik, szikrázik.

Tüzet okozhat! És valószínűleg nem a mosógépnél hanem teljesen váratlan helyen.

2021. júl. 4. 09:31
 8/25 A kérdező kommentje:
Próbáltam fali aljzatba is, de enyhén akkor is melegszik a kábel. És a világítás is vibrál ugyanúgy.
2021. júl. 4. 10:17
 9/25 Szirty ***** válasza:
100%
Nézesd meg minél hamarabb szakival mielőtt szénné ég a vezeték valamelyik kötődobozban!
2021. júl. 4. 11:21
 10/25 A kérdező kommentje:
Még megpróbálok egy olyat, hogy másik szobából vezetek áramot hosszabbítón. Ha akkor nem csinálja a hibát, csak a fürdő szobában van a gond.
2021. júl. 4. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!