Milyen áramkapcsolóra lesz szükségem?(szaknyelven)
Mivel nem vagyok egy nagy villanyszerelő(ki-bekötést bárki megtudja), ezért fordulok hozzátok. Nemrég vásároltam egy házat, ahol ki szeretném cserélni a folyosói kapcsolókat.
A helyzet:
-Előszoba, bejárattal, lépcső, fenti előszoba.
-2 világító test, értelemszerűen 1 fen, 1 lent.
- 5 kapcsoló hozzá
- a főáramkapcsoló és óra mellett van egy "vezérlő doboz" (nem tudom a szaknyelvi megnevezését), ami a jelenlegi kapcsolók megnyomásakor ki és bekapcsolja a világítást az említett előszobákban(lent és fent is egyszerre, kattan egy nagyot s láss csodát mire képes az elektronika).
Milyen kapcsolóra lenne nekem szükségem, ami helyettesíteni tudja a régieket becses funkiójukban?
Válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm és várom.
Üdvözlettel,
Lóri.
Meg kell nézni milyen kapcsolók és akkor meg lehet mondani milyen kell.
A leírásodból ez nem derül ki.
Valószínűleg az 5 kapcsoló az 5 nyomógomb, azaz billenő kapcsoló rugós visszaállítással.
Bárhol megnyomja, egy nyomás bekapcs, egy másik nyomás kikapcs.
És gondolom a szerelvényeket szeretné lecserélni esztétikai okoból.
De nem biztos, mert a cimkék közt dupla váltókapcsoló is szerepel, ez kissé elviszi a témát (ám meglehet hogy csak a tájékozatlanság miatt került közé).
Kedves kérdező, erősítsd meg hogy az 6 szerelvényed, az nyomógomb módjára működik, azaz a billentyúje visszaáll ha elengeded.
"az 6 szerelvényed,"
Elírtam, 5-ről van szó.
Elnézést a késői válaszért, most kerültem net közelbe.
Igen, a cserének pusztán esztétikai oka van. Igen, nyomógom módjára működnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!