LED égőt milyet lenne érdemes venni?
Mert már van pár darab, vagyis volt de szép lassan mennek tönkre. A nagy reklámmal elentétben nagyon rövid az élettartamuk. Ilyen volt és nem birt egy évet sem.
Ezek mennyire tartósak?
"Ilyen volt és nem birt egy évet sem."
LED-lámpát tilos olyan helyről vásárolni, ahol úgy nevezi az eladó, hogy "Led körte égő".
Aki ilyet leír, az már bármilyen aljasságra képes.
Hiszen a LED nem ég (nem lángol, nem gázégő, nem is tábortűz).
Meg olyan apróságok, hogy a LED nagybetűs rövidítés, ilyeneket profiknak tudni kell.
Aki nem tudja, nem profi, ilyen egyszerű.
"Körte" még talán a legkevesebb, angolban is van a "LED bulb", ami a formára utal, elterjedt elnevezés.
Úgy vagyok vele szakmailag, inkább legyen LED-körte, még az is jobb, mint a LED-izzó vagy égő.
Ez egy legalja bolt.
Azt írja, 6W 610 lumen.
Ez egy 40-es hagyományos izzónak felel meg.
A legjobbak is legalább 8W teljesítményűek, a fényáram pedig 800 lumen felett van.
Osram, Philips, GE, és ezen gyártól "ólcsó márkái" vehetőek.
Olyan helyen, ahol lehetőleg 3-4 év garancia van rá. Lehetőleg otthongarancia, azaz hiba esetén futár hozza a csereterméket.
Mivel írtad, hogy a keresők használata nehézségekbe ütközik... lumenet.hu
Én megvédem a leddiszkontot. Eddig csak onnét vásároltam (60-70 ledes lámpát biztosan) 4-5 ment ki eddig, de azok napi több órát világítottak éveken át.
Piacról ne vegyél, azok tényleg rémesek.
nekem tungrsrammok vannak.
drága volt, de bírja.
a ledes lámpákon nem éri meg spórolni, mert az olcsó cuccok nem világytanak úgy, hamar tönkre mennek, stb.
Nekem volt már kínai és Philips is. A kínai 5-6 hónapot bírt napi átlagban 4-5 óra világítással a Philips másfél évet.
Én már csalódtam a LED fényforrásokban. Nagyon meglepet amikor a Philips sem bírta másfél évnél tovább - hol van a "beigért" 15 ezer üzemóra? Egyedül a kislámpámban (E14) lévő LED világít már 3 éve napi átlagban 2-3 óra használat mellet pedig ez egy "Tesco" (névtelen kínai) cuc. Ami érdekes módon még viszonylag jelentősen melegszik is - pedig elméletileg nem volna neki szabad. Kézzel megfogható ugyan de elégé meleg.
Hogyne szabadna melegedni. A LED hatásfoka sem 100 %, plusz a meghajtó áramkörnek is van bizonyos melegedése.
Ami a LED problémája, hogy a keletkező hő elvezetéséhez nagyon jó hűtést igényelnek.
A gyengébbek kb. 80 fokig tűrnek, de a márkásabbak sem "szívesen" léteznek már 100 °C felett.
Erről persze megfeledkeznek azok, akik zárt lámpatestbe teszik, ami rontja a hűtést, ezzel együtt az élettartamot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!