Új, Whirlpool mosogatógépről van szó. Program végén, amikor kinyitom az ajtót elég sok hab áll a gép aljában, a poharakon kisebb pöttyök vannak olyan, mintha homok szemek lenénnek rajta. Elegendő lesz, ha növelem az öblítőszer mennyiségét? Szerintem a legkisebb mennyiségre van állítva jelenleg. Esetleg lehet-e valami komolyabb baj? JAR kapszulát, Finish sót és öblítőt használok.
nem kéne semmilyen habnak maradnia, próbálj a calgont
2022. júl. 28. 20:09
2/11 anonim válasza:
Nem jól van beállítva a só/öblítö adagolása, vagy túl sok a mosogatószer a géphez viszonyítva
2022. júl. 28. 20:14
3/11 anonim válasza:
A Jar kapszulától van. Nagyon habzik, nem tudja rendesen leöblítteni a gép. Nekem egy szivattyút tett tönkre.
2022. júl. 28. 20:22
4/11 anonim válasza:
Mármint a mosogatógép szivattyúját 😅
2022. júl. 28. 20:22
5/11 anonim válasza:
miért pontoznak le 0%ra? kiégek ezen az oldalon.
nekem mindig makulátlan a gép alja, semmi maradványa nincsen a tisztító szernek úgy leöblíti..
2022. júl. 28. 20:29
6/11 A kérdező kommentje:
Most még annyit olvastam, hogy állítsam át tabletta funkcióra, illetve megemelem az öblítő mennyiségét. Amúgy a JAR kapszulát ajánlja a gép, még az ajtón is rajta van a matrica, bár ez nem sokat jelent, akkor ezek szerint...
2022. júl. 28. 20:54
7/11 anonim válasza:
Ha tabletta funkcióra állítod, akkor feleslegesen emeled az öblítőt, mert nem fog használni belőle semmit.
Hidd el a kapszula lesz a baj, cseréld le a Jart.
2022. júl. 28. 21:35
8/11 anonim válasza:
#7 Ez butaság! Nekem is Whirlpoolgépem van, és mindig benyomom a gombot, hogy tablettát használok, ráadásul Jar van most itthon, és nem habzik semmit, és soha nem is volt ilyen gondom, pedig vagy 15 éve van gépem. Az öblítőt pedig azért tudom, hogy használja, mert időnként után kell tölteni. Habzás okán én inkább arra tippelek, hogy valami el lett mosogatva kézzel, és maradt rajta mosogatószer. Jártunk már így.
A homokszem jellegű lerakódás inkább a só miatt lehet, mert nagyon finomszemcsések a nevesebb márkásak, ide Lidl-öst használok, teljesen jó. Vagy pedig el kellene felejteni a "hideg" gyorsprogramokat mert nincs ideje feloldódni a tablettának.
2022. júl. 28. 22:52
9/11 anonim válasza:
kizárólag gépi öblítőt kellene használni-pl finish, just ,Splendid öblítőszer mosogatógéphez ami fékezett habzású. A közönséges "kézi" mosogatószer még kis adagokban is habzik akár tönkre is teheti a cd -kijelzőt , elektronikát is. Nálunk a finish vált be só a vízkeménységnek megfelelően 23 -a német keménységi fok nk°- hoz 6-os , az öblítő 4-es fokozaton Eco üzemmódban 1.. 1,02 kWh a fogyasztása az "1 órás" (65 perc) mindegyik intenzív szárítással: 1,2kWh de 1Í/2 tabletta is elég különben nem ragyognak annyira a poharak, mint az eco-nál 1 tablettával. Próbáltuk már as Justot is de nem az igazi - ecet szóba se jöhet!A só viszont mindegy a legolcsóbb ) a "spáros" Splendid speciális mosogatógép só 2,2 kg 599 (600Ft {272 Ft/kg} elvileg, a Lidl-ben,Aldiban is szokott lenni a tabletta finich powerball classic ami teljesen azonos-a gyártó szerinr is-a FINISH Classic Lemon Sparkle , FINISH Classic-kal is figyelni kell az árakat legutóbb 110 sparkle 2890 -2990 is volt.(110 db) -az Alzánál viszont tavaly volt finish powerball akciós is 25 ft volt postával együtt 1 tabletta (192/384) daranos csomagolás-több családnak is elég.
2022. nov. 28. 19:07
10/11 anonim válasza:
2/9 anonim- hoz:"Nem jól van beállítva a só/öblítö adagolása, vagy túl sok a mosogatószer a géphez viszonyítva"
a mosogatószer (tabletta)inkább "programmfüggő" ugyanis, ha rövid "1 órás"a választott program az 1 egész tabletta túl sok,(maszatos lesz a z üvegpohár) de megfelezve tökéletes. A só a víz keménységhez igazodjon az öblítő nálunk a 4-es bevélt (bosch - de van más mini asztali mosogatógép is a beállítás ott is ugyanez. a FINISH Classic Lemon Sparkle, vagy a FINISH Classic - szerintem- könnyebben felezhető a piros poweball-os
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!