Meg lehet menteni ezt a mikrohullámú sütőt?
A környezettudatosság egyik alaptétele, hogy "használd ameddig lehet", ezért nem szívesen selejtezném ki a mikrohullámú sütőmet, aminek mindössze annyi baja van, hogy belül a sütőtérben elkezdett lepattogzani, lehámlani a festék a rozsda miatt (elég nagy területen). Ez ugyebár nem csak esztétikai hiba, hiszen levált festékdarabok belepotyognak a melegített kajába is időnként (bár ez ellen elvileg lehet védekezni valami fedővel, de ez magasabb tányérok és poharak esetén nehezen kivitelezhető). A rozsda természetesen egyre csak terjed, és ha nem lépek valamit, akkor egyre újabb részeket fog meghódítani.
Érdemes megpróbálni valami festékkel lefesteni belülről?
Teljesen egyet kell értsek, a sütő belső tere egy doboz. A festék tényleg nem számít.
És ha jobban megnézed, a levált festékdarabok csak ritkán potyognak. Komolyan.
Amúgy tényleg ha zavar, told le a spaklival, és használd egészséggel.
#1-es hozzászólónak: Erre gondoltam én is, de felmerültek bennem kételyek. Pl. hogy vajon miféle festéket kellene használnom, hogy kibírja az ingadozó hőmérsékletet. Mi garantálja, hogy ez a festék is ugyanolyan tartós lesz, mint az előző? Most 18 éves a mikró, azaz már nagykorú :)
Továbbá a mikro belseje nyilvánvalóan nem hermetikusan zárt, vannak például apró szellőzőlukak a belső fémborításon. Ezek a lukacsos lemezeknek ugyebár csak az egyik oldalához van hozzáférésem, csak azt tudom lefújni/lefesteni, ami a mikro belsejéből hozzáférhető.
#2-es hozzászólónak: Igen ám, de a festék védett eddig a rozsda ellen. Ha most letolom spaklival, és hagyom csupaszon, akkor továbbra is folytatja a rozsdásodást, ami - lássuk be - nem tesz jót végső soron a mikrónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!