Silvercrest SEMM 1470 A2 típusú kávéfőzőbe lehet-e kávépárnát tenni?
Figyelt kérdés
Beleférni belefér, a kávét is átfőzi rajta... azért gondoltam erre, mert sokkal egyszerűbb ki-be tenni, mint az őrölt kávét, mert az pereg össze-vissza (ügyetlen férfi vagyok, elnézést), és végül is csak egy vékony anyagréteg veszi körbe az őrölt kávét egy ilyen párnában, tehát tulajdonképpen őrölt kávét töltök bele. Amúgy már kipróbáltam, az íze is bejött, csak kérdés, hogy hosszú távon ártok-e a kávéfőzőnek ezzel?2022. júl. 20. 13:30
1/6 Salx Narval válasza:
Ha neked az így lefőzött kávé megfelelő minőségű akkor nyugodtan használd a filtert. A gép működését nem befolyásolja, hogy te mit teszel a főzőkarba csak áttudjon folyni, akár teát is főzhetsz vele. A teafőzőbe, kotyogóba is beleteheted a kávéfiltert, sőt forró vizet is önthetsz rá az eredmény közel ugyanaz. A minősége nyilván egyéni megítélés dolga, nekem biztosan nem kellene ilyen kávé, de hát embere válogatja.
2/6 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, a kávégurméknak most biztos görcsbe rándul a gyomruk, de nekem tökéletesen megfelel, 2x átfőzöm hosszú programom, isteni laza, hosszú kávét ad, én így németesen szeretem... na persze tejet öntök rá és akkor majdnem ott van, mint drága nagymamám kapucínere, amit már ide mert adni nekünk kisiskolásként is... :)
2022. júl. 20. 19:30
3/6 Salx Narval válasza:
Nincs nekem ezzel az ég világon semmi bajom, mindenki igya úgy ahogy szereti csak ennek a viszonylag jó kávát főző kávéfőzőgépnek a szerepét nem értem a történetben. Persze ha más családtagok másképp isszák akkor ez is érthető. Ne főzd át kétszer mert másodjára már a nem kívánatos ízek is megjelennek, nem lesz erősebb csak "rosszabb".
4/6 A kérdező kommentje:
A szerepe mindössze annyi, hogy olyat kerestünk, ami tud tejhabot és kakaót is csinálni és nem valami gagyi Momart. (Amúgy korábban Momartunk volt, évekig működött, de miután tönkrement és akartunk venni még egyet, a 20 évvel később gyártott, mai Momart egy gagyi utánzatnak tűnik csak)
Köszönöm a tippet a második átfőzésről, viszont akkor nem tudom, hogy tudom még hosszabbra főzni...
A következő szint meg kb. 180 ezer körül van...
2022. júl. 21. 21:11
5/6 Salx Narval válasza:
Ha a gyári beállításnál is hosszabbat szeretnél akkor simán forró vízzel v tejjel pótold , igény szerint. Ha azt szeretnéd, hogy hosszabb, erősebb és jó ízű is legyen akkor sajna kettőt kell főznöd.:D Esetleg használd a nagyobbik főzőkart és őrölt kávéval készítsd ne filterrel, hogy érvényesülni tudjon a gép nyomásfokozó rendszere. Én saját készítésű géppel főzök, úgy értem a saját készítést, hogy különböző főzők alkatrészeiből készítettem egy Olasz fél automata hibridet. Kicsit retrós a kinézete de kiváló espressót készít. A darálóm pedig egy kiselejtezett öreg monstrum felköszörült késekkel .A hasonló minőségű kávéfőzőket én nem tudnám megfizetni.
6/6 A kérdező kommentje:
Értem, hát, nem egyszerű buli ez egy hétköznapi halandónak... mindenesetre köszönöm szépen az alapos válaszaidat!
2022. júl. 25. 08:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!