Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Van valakinek lidl-s SilverCre...

Van valakinek lidl-s SilverCrest rizsfőzője? Mi a véleménye róla?

Figyelt kérdés
Láttam, hogy ismét akcióban lesz és már elég régóta agyalok rajta, hogy megérné-e...
2019. máj. 1. 09:36
 1/4 anonim ***** válasza:
anyu vett tavaly.., de vėgülis neki nem vált be.
2019. máj. 1. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
53%

Egyik rizsfőző sem éri meg!

Miért?


1. Általában csak a gond van velük: beleragad, beleég, összeáll, taknyos lesz, száraz lesz a rozs, stb.


2. Mert a rizs elkészítése pofonegyszerű!


- kimérsz 1 rész rizst (1 bögrével)

- kimérsz igyanazzal az edénnyel 2x annyi vizet (2 bögrét)

- a vizet felforralod (én vízforralóban szoktam)

- a rizst elkezded pirítani egy kevés olajon egy tetszőleges edényben

- a lényeg, hogy a rizst alaposan forrósítsd fel (de még ne égjen meg)

- ráöntöd a forró rizsre a forró vizet (vigyázol, mert nagyon elkezd lobogni!)

- rárakod a fedőt

- lejjebb veszed a lángot, főzőlapot, akármit

- amikor elült a nagy forrás megsózod és beledobsz egy fej vöröshagymát (vagy lehet ételízesítőt, leveskockát is)

- elkevered

- fedő vissza és alacsony lángon (épp csak forrjon) addig főzöd amig eltűnik a víz a rizs felületéről

- elzárod, úgyhagyod, nem veszed le a fedőt!!

- 20 perc után átkevered - látni fogod, hogy nagyon sok gőz van még benne!

- fedő vissza

- még 15-20 perc

- kész

pergős, kivül-belül puha, teljesen átpárolódott rizs!

a legolcsóbb ipari hulladéknak kikiáltott, raktársarkában összesepert rizsből is sikerül ezzel a módszerrel jó rizst készíteni

bonyolultnak tűnik a leírás, de 2x megcsinálod már menni fog

és nem fogsz bosszankodni a gagyi rizsfőzők miatt!


én egy jóminőségű tapadásmentes wok-ban szoktam csinálni

mosogatás: egy papírtörlővel áttörlöm :DD

2019. máj. 1. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2019. máj. 3. 19:58
 4/4 anonim válasza:

A német Lidl oldalán szuper értékeléseket kapott, elégedettek a vásárlók: [link]


Amúgy én úgy tudom nem mindegy milyen rizst használunk, mert a különböző fajtákhoz kapcsolódóan más lehet a legjobb főzési technika. Érdemes utánaolvasni hogy melyiket (hosszúszemű, aprószemű, stb) ajánlják.

2019. máj. 4. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!