Mennyit fogyaszt óránként egy smart LED tv átlagosan?
Megnéztem egy Toshiba random smart tv leírásár és azt írja 71 kWh / 1000h
Most ez mit jelent? 1000 óra alatt fogyaszt 71 kw-t? Az nagyon kevés szerintem.
Nem olyan kevés ez, de nem is sok. Ez 71W-os pillanatnyi teljesítményt jelent, nálam a 20m2-es nappalit 3*18W LED-izzó világítja be.
Nyilván a TV-nél is a legjelentősebb a háttérvilágítás, de emellé ott van a hang (mondjuk 10-15W akár), plusz a processzor fogyasztása. Természetesen függ minden attól, éppen milyen forrásról milyen műsort nézel és milyen hangerővel, ezért is átlagolva látod a fogyasztást.
A #1 által írt teljesítményadatok is egybevágnak az általad olvasottakkal, és teljesen reálisak.
Megnézed a könyvecskéjét, hogy ezt milyen üzemállapotra értik, de segítek.
A legótvarabb, legnézhetetlenebb ecomacohülyeségekkel lehúzottra.
Na most majd jönnek az ilyen kérdések :D én is végigmérek holnap minden mégegyszer, hogymi mennyit eszik és csinálom az excel táblát hol tudok spórolni, mert most túl vagyok az átlagon.
3-asnál a jó számítás!
Nekem egy 43 colos samsug tu8502-es tv-m van, monitorként használom a számítógéphez. 75W-ot fogyaszt. De ez nagyban függ a fényerőtől (vagy háttérvilágítás erejétől, minden tv-ben más a neve). Ahogy csökkentjük a fényerőt, nem linerásain csökken a fogyasztás, hanem először hirtelen esik a fogyasztás. Érdemes tehát 80% vagy az alá levinni a háttérfény erősségét. Inkább sötétíts be, az még ingyen van! :DDDD
Viszont érdemes lenne ránézni a kikapcsolt fogyasztásra is! Az én TV-m 14W-ot fogyaszt úgy, hogy csak be van dugva és nem csinál semmit. 14-et!! Az éves szinten 122kWh! Rohadt sok! Úgyhogy kapcsolós hosszabbítóba van dugva és kapcsolom is le ha nem használom. Ugyanezt fogom csinálni a modemmel, routerrel, stb.
Igen, most biztos sok ilyen kérdés lesz. Nem csoda. 6,8 a szorzó, ha túl lépjük a normát.
Azt számolom, hogy hol megy el ilyen sok kw.
Ez a smart tv ha 24 órában van bekapcsolva, 30 napra 50 kwh ha jól mondom kb?
Valszeg az olajradiátor dobja meg a havi átlagot...
Igen, 50kWh a 71W-os óránkénti fogyasztás.
Az olajradiátor tényleg sokat zabálhat. 1-2kW teljesítményűek azok. Ha napi 5 óráz járatod már az 300 kWh havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!