Az automata mosógép mennyi vizet fogyaszt összesen egy mosás alatt? (átlagosan) Melyik éri meg jobban: automata vagy hagyományos?
A hagyományos mosógéppel kell külön öblíteni, meg külön centrifuga. És az öblítés is sok vizet használ és a kádban kell hajolgatni.
A automatával:
Nektek ennyi áramot fogyaszt és mennyi vizet kb. ez mennyi pénz havonta, ha heti egyszer-kétszer mostok?
Programjától is függ,de nagyjából kb annyit fogyaszt,mintha hagyományos mosógéppel vagy kézzel mosnál.Tehát nem olyan borzasztóan vízigényes.Megéri automatát használni.Néha kézzel is mosok,ha csak egy-két kényesebb holmit kell kimosni.
Nálunk sajnos csak a kádba tud lefolyni a gépből a használt víz.Egyszer bedugaszoltam a kádlefolyót és figyeltem,mennyi vizet használ el a gép.Innemn jöttem rá,hogy mennyi vizet fogyaszt.
Előző vagyok: valamit megnyomtam véletlenül. :)))
Tehát: átlagosan 35-50 liter víz és 0.65-1 kW/h áramfogyasztás. Ez legtöbbször egy normál, 60 fokos programra értendő, öblítéssel együtt. Hagyományos mosógépbe meleg vizet kell tenni eleve, tehát az külön áram, vagy gázfogyasztás. Semennyire sem éri meg. Meg ugye a centrifugába alig fér valami, egy mosást 2-3 részletben tudsz csak kicsavartatni...szóval feleslegesen macerázol vele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!