Milyen mosógépet vegyek?
Sziasztok! Mire érdemes figyelni, milyen típusú mosógépet, milyen márkát válasszak? Kb 100-200 ezer Ft-os tartományban gondolkozom, az előző sok vizet ereszt, "ugrál" és rozsdás.
Érdemes szárító funkciójút venni?
Felül vagy oldalt töltős a jobb?
A régiek több vizet használnak, de ahogy olvastam, jobban is mostak. A mai mosógépek takarékossága a hatékonyság rovására megy/mehet.
1 hónapja vettünk egy új mosógépet mi is. Néztünk LG-t, Samsungot, AEG-et, de végül egy nagyobb 9kg-os Gorenje lett a kiválasztott. Szárító funkció nincs, arra van külön gép. Így hatékonyabb ez a művelet. Halk, szépen működik, de hát ez a dolga és új. 160 000Ft volt.
Szárítós az jóval drágább...
LG - Samsung
5: Nyilván meg lehet oldani anélkül is, de kell hely a ruhák száradásához.
Idő is, és előfordulhat hogy a lakásban penészedés veszi kezdetét ha bent száradnak a ruhák, ilyen esetekben hasznos lehet a szárító.
Én se szeretem, mert kisebbek lesznek a ruhák kicsit, meg hamarabb elkopnak(?). De laktam olyan lakásban Svájcban egy hónapot (apartman), ahol a pincében volt a mosó és szárítógép (közös), és ezeket kellett használni. Lakásban még teregetni is tilos volt.
Szerintem először is arra figyelj, milyen funkciók számodra a fontosak a mosógépnél: pl rövid program/gyors mosás, kímélő,hideg, külön centrifuga,vasaláskönnyítő stb; milyen anyagú ruháid vannak ...
Aztán jön az, hogy garancia,szervíz-pl nálunk közel s távol sincs samsung házt.gép szervíz,tehát nem fogok tőlük böhöm gépet venni...
Elöltöltős nyugaton elterjedtebb, kiforrottabb, nálunk a kis lakások törpe fürdőibe csak a felültöltős fér be,ezért elterjedt. Mindegyiknek van előnye-hátránya is. Mennyi hely van nálatok, ez a döntő..Nem biztos, hogy nektek kell otthonra 10 kg kapacitású gép..
Egyben mosó-szárító-t nem ajánlják, kivéve, ha nincs más lehetőség (hely).
Nagyon köszönöm az eddigi informatív válaszaitokat!
Igen, kis lakás, törpe fürdő :) de azért kell szerintem egy 6-8 kilós mosógép.
Szívesen fogadok még válaszokat!
Köszi!
Felültöltősből nincs választék. Hanyagold.
Elől töltősből van keskeny verzió. Kis gépekből 8KG os nem igen van de 6 ot bírnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!