Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Klíma: bekapcsoláskor vagy 5...

Klíma: bekapcsoláskor vagy 5 percig hűt?

Figyelt kérdés

Adott egy split klíma. Mikor bekapcsolom, akár hűtés üzemmód/30 fokra is állíthatom, a szobában meg lehet közben 26 fok, akkor is vagy 5 percig hűt az elején, és kb leviszi 22 fokra a szobahőmérsékletet, mire visszavesz. Ez miért lehet? Ez hiba? Ha felhívom a klímást, tuti elzavar...

De engem nagyon zavar, hogy mikor először bekapcsolom a klímát, vagy elmenekülök a szobámból 10 percre, vagy nyakig betakarózom addig, vagy nyitom az ablakot, hogy a meleg kintről közbe jöjjön be, hogy ne fagyjak szét.

Persze aztán működik nagyjából, beállított 26 foknál mondjuk ingázik 24-26 fok között, de ez normális, mert picit lehet túl van méretezve a szobához a 3,5-ös klíma. Viszont azt nem értem, hogy az elején miért hűt ennyire vadul több percig, akármennyi fok van beállítva. Inverteres klímáról van szó, és nem valami gagyi, hanem egy középosztályos Mideáról van szó.

Előre is köszi a felvilágosítást!

Én már annak is örülnék, ha valaki megmondaná, hogy ez normális viselkedés...mert a garanciával most nincs kedvem kinlódni, pláne, hogy a klímaszerelő úgyis belémmagyarázná, hogy ez normális és úgyse csinálna vele semmit. :')

2022. máj. 15. 14:31
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

A felhasználói kézikönyv ilyenekre nem tér ki. :D

Utolsónak köszi a választ. Annyi kérdésem tehozzád, hogy neked az a régi klíma már inverteres vagy még a ki-be kapcsolgatós?

2022. máj. 15. 18:12
 12/15 anonim ***** válasza:

"Sajnos az meg általános a klímáknál, hogy nagy szórással vezérlik saját magukat, vagyis a beállítotthoz képest több fokkal később kapcsol ki."

Akkor nekem nem általános van. Plusz ha csöndes módra állítom, és a ventilátor olyan halkan megy hogy meg kell néznem forog-e, akkor is tudja tartani a beállítást, mindegy kint hány fok van és bent mire állítottam fűtés vagy hűtés módban is. Pedig 3 van belőlük.

2022. máj. 15. 19:01
 13/15 anonim ***** válasza:

#11 Inverteres, és télen fűtök is vele. Olyankor 22 forka van állítva, de még akkor sem kapcsol le ha a falon lévő hőmérő 24 fokot mutat.

Láttam youtube-on olyan megoldást erre mikor a videos egy mikrokontrollert csinált meg úgy, hogy az amolyan hőmérő-távirányító volt, és az kapcsolgatta a klímát.

2022. máj. 15. 19:12
 14/15 A kérdező kommentje:

Azigen! :D Én azért ilyenre nem folyamodok :)

2022. máj. 15. 20:26
 15/15 gabesz147 ***** válasza:

Nekem is 3.5-ös klímám van, de nem Midea, hanem Gree. A Mideánál se normális, ez a jelenség, én azt gondolom.

Új klíma nyilván, a szoba méretét nem írtad, az is lehet a gond, hogy túl kicsi. De ez laikus gondolat.

Az én szobám 24 m, talán elbírná egy kisebb is, de azt ha kellene nem lehet felfelé szabályozni.

2°C-us különbség van a beltéri egység kijelzőjén a szoba hőmérsékletéhez képest, a szoba mutat kevesebbet.

Aki felrakta, azt hívd ki, ha lehet, garanciába, rosszabb nem lesz, lehet, csak egy kis csavaron kell állítania.

2022. máj. 16. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!