Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Klíma: bekapcsoláskor vagy 5...

Klíma: bekapcsoláskor vagy 5 percig hűt?

Figyelt kérdés

Adott egy split klíma. Mikor bekapcsolom, akár hűtés üzemmód/30 fokra is állíthatom, a szobában meg lehet közben 26 fok, akkor is vagy 5 percig hűt az elején, és kb leviszi 22 fokra a szobahőmérsékletet, mire visszavesz. Ez miért lehet? Ez hiba? Ha felhívom a klímást, tuti elzavar...

De engem nagyon zavar, hogy mikor először bekapcsolom a klímát, vagy elmenekülök a szobámból 10 percre, vagy nyakig betakarózom addig, vagy nyitom az ablakot, hogy a meleg kintről közbe jöjjön be, hogy ne fagyjak szét.

Persze aztán működik nagyjából, beállított 26 foknál mondjuk ingázik 24-26 fok között, de ez normális, mert picit lehet túl van méretezve a szobához a 3,5-ös klíma. Viszont azt nem értem, hogy az elején miért hűt ennyire vadul több percig, akármennyi fok van beállítva. Inverteres klímáról van szó, és nem valami gagyi, hanem egy középosztályos Mideáról van szó.

Előre is köszi a felvilágosítást!

Én már annak is örülnék, ha valaki megmondaná, hogy ez normális viselkedés...mert a garanciával most nincs kedvem kinlódni, pláne, hogy a klímaszerelő úgyis belémmagyarázná, hogy ez normális és úgyse csinálna vele semmit. :')

2022. máj. 15. 14:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem világos, hogy milyen hőmérséklet ellenőrzési módszerrel tapasztaltad a jelenséget. Hogy a kifújt levegő hideg, az normális. A készülék azonban az általa keringtetett levegő hőmérsékletét méri. Nyilván nem az általa kifújt hideg levegő hőmérsékletét méri, hanem amit keringtet, az pedig nyilván nem hideg, hanem éppen lehűlőben van.
2022. máj. 15. 15:08
 2/15 A kérdező kommentje:
Most is 29 fokra beállítom. A szobában 26 fok van. Az elektromos és higanyos hőmérő szerint is 26 fok kb ülésmagasságban. Mondjuk adjunk hozzá 1 fokot, mert a klíma fentről szívja ne a levegőt. Így is 2 fokkal van hűvősebb, mint amit beállítok a klímának. Beindítom 29 fokra, és most is több mint 5 percig hűtőtt, hallatszódik, hogy a kültéri egység is folyamatosan dolgozik hangosan, már a hőmérők 23 fokot jeleznek és ekkor kezd el csendesedni a klíma. Ha ilyenkor átállítom a klímát ventilátor üzemmódba, akkor azt írja a kijelzőn, hogy 23 fok van (venti üzemmódban a szobahőmérsékletet jelzi ki, ami ő érzékel). Tehát a klíma nem hülye, tudja, hogy 23 fokra lehűtötte a szobát. Nem értem miért ilyen fogyatékos. Értem én, hogy inverteres klíma, de volt már más klímával dolgom, ami inverteres, és az, ha bekapcsoltam és melegebb hőmérsékletre állítottam, mint ami volt a szobában, nem kezdett el hűteni, hanem csak ventilátor üzemmódba indult lényegében.
2022. máj. 15. 15:13
 3/15 A kérdező kommentje:

Fentebb pont leírtam szerintem a kérdésedre a választ. EGyébként nem tragédia most ez, csak hát bekapcsoláskor simán megfázok, ha hirtelen 4-5 fokot hűt, ráadásul jön rám a hideg levegő is, hiába felfelé állítom a terelő elemet. De ha ez így működik, hát legyen. Csak szerintem ez akkor a Mideának nagy fekete pont a részemről.

2022. máj. 15. 15:34
 4/15 anonim ***** válasza:
25%

Nos, aki ilyen szép nyári időben a szobában gubbaszt és _fűt_, az meg is érdemli az ilyesmit. pláűne ilyen pökhendi alusipkás hozzáállással:

"a klímaszerelő úgyis belémmagyarázná, hogy ez normális és úgyse csinálna vele semmit."

2022. máj. 15. 15:41
 5/15 A kérdező kommentje:

Hűtés üzemmód miért is fűtene? :D Ha hűtés üzemmódban van a klíma, nem létezik, hogy fűtsön. Ha 30 fokra állítom sem. Ha kisebb a szobahőmérséklet, mint a beállított elérni kívánt hőmérséklet, simán visszavesz egy inverteres klíma, akár ki is kapcsol tudtommal némelyik, vagy átvált talán sima ventilátor üzemmódba.

És képzeld már, ebben a szép nyári időben is létezik olyan munka, amit a gép előtt gubbasztva kell elvégezni. Szóval kettőnk közül a pökhendi az nem én vagyok, az már tuti. Hidd el, szívesebben lennék én a tengerparton ilyenkor, vagy a szabadba a gyerekekkel.

2022. máj. 15. 15:52
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha arra van beállítva hogy a távirányító méréséhez igazítsa a hőmérsékletet, érhetnek meglepetések.
2022. máj. 15. 16:02
 7/15 A kérdező kommentje:

Igen, arról tudok. Nem arra van állítva direkt. De azért köszönöm a tippet.

Majd lehet úgy is kipróbálom. De szerintem itt nem a hőmérséklet érzékelővel van a gond mikor bekapcsolom, mert mint említettem is, ha még direkt provokálom 30 fokkal (természetesen cool üzemmódban, a félreértések elkerülése végett írom), akkor is bekapcsoláskor agyonhűti 5-6 perc alatt a szobát.

2022. máj. 15. 16:12
 8/15 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva, nekem már az is megnyugtató válasz lenne, ha van köztünk olyan, aki Midea klímával rendelkezik és megerősítené, hogy ezek a klímák az elején bekapcsoláskor ilyenek másnál is, jó pár percig jéghideg levegőt fújnak bekapcsoláskor, mert akkor nem aggódnék emiatt. Egyébként a Midea Blanc sorozatából való a klíma, egy MA1X-ről van szó.
2022. máj. 15. 16:16
 9/15 anonim ***** válasza:
78%
A felhasználói kézikönyvben mit olvastál az üzemeltetéséről?
2022. máj. 15. 16:18
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy régebbi Mideám van, de az is az elején nagy lendülettel indul, majd viszavesz a tejlesítményből. Sajnos az meg általános a klímáknál, hogy nagy szórással vezérlik saját magukat, vagyis a beállítotthoz képest több fokkal később kapcsol ki.
2022. máj. 15. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!