Klíma: bekapcsoláskor vagy 5 percig hűt?
Adott egy split klíma. Mikor bekapcsolom, akár hűtés üzemmód/30 fokra is állíthatom, a szobában meg lehet közben 26 fok, akkor is vagy 5 percig hűt az elején, és kb leviszi 22 fokra a szobahőmérsékletet, mire visszavesz. Ez miért lehet? Ez hiba? Ha felhívom a klímást, tuti elzavar...
De engem nagyon zavar, hogy mikor először bekapcsolom a klímát, vagy elmenekülök a szobámból 10 percre, vagy nyakig betakarózom addig, vagy nyitom az ablakot, hogy a meleg kintről közbe jöjjön be, hogy ne fagyjak szét.
Persze aztán működik nagyjából, beállított 26 foknál mondjuk ingázik 24-26 fok között, de ez normális, mert picit lehet túl van méretezve a szobához a 3,5-ös klíma. Viszont azt nem értem, hogy az elején miért hűt ennyire vadul több percig, akármennyi fok van beállítva. Inverteres klímáról van szó, és nem valami gagyi, hanem egy középosztályos Mideáról van szó.
Előre is köszi a felvilágosítást!
Én már annak is örülnék, ha valaki megmondaná, hogy ez normális viselkedés...mert a garanciával most nincs kedvem kinlódni, pláne, hogy a klímaszerelő úgyis belémmagyarázná, hogy ez normális és úgyse csinálna vele semmit. :')
Fentebb pont leírtam szerintem a kérdésedre a választ. EGyébként nem tragédia most ez, csak hát bekapcsoláskor simán megfázok, ha hirtelen 4-5 fokot hűt, ráadásul jön rám a hideg levegő is, hiába felfelé állítom a terelő elemet. De ha ez így működik, hát legyen. Csak szerintem ez akkor a Mideának nagy fekete pont a részemről.
Nos, aki ilyen szép nyári időben a szobában gubbaszt és _fűt_, az meg is érdemli az ilyesmit. pláűne ilyen pökhendi alusipkás hozzáállással:
"a klímaszerelő úgyis belémmagyarázná, hogy ez normális és úgyse csinálna vele semmit."
Hűtés üzemmód miért is fűtene? :D Ha hűtés üzemmódban van a klíma, nem létezik, hogy fűtsön. Ha 30 fokra állítom sem. Ha kisebb a szobahőmérséklet, mint a beállított elérni kívánt hőmérséklet, simán visszavesz egy inverteres klíma, akár ki is kapcsol tudtommal némelyik, vagy átvált talán sima ventilátor üzemmódba.
És képzeld már, ebben a szép nyári időben is létezik olyan munka, amit a gép előtt gubbasztva kell elvégezni. Szóval kettőnk közül a pökhendi az nem én vagyok, az már tuti. Hidd el, szívesebben lennék én a tengerparton ilyenkor, vagy a szabadba a gyerekekkel.
Igen, arról tudok. Nem arra van állítva direkt. De azért köszönöm a tippet.
Majd lehet úgy is kipróbálom. De szerintem itt nem a hőmérséklet érzékelővel van a gond mikor bekapcsolom, mert mint említettem is, ha még direkt provokálom 30 fokkal (természetesen cool üzemmódban, a félreértések elkerülése végett írom), akkor is bekapcsoláskor agyonhűti 5-6 perc alatt a szobát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!