Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Porzsák nélküli porszívót...

Porzsák nélküli porszívót vagy a hagyományos porzsákosat vennétek?

Figyelt kérdés

Életem első porszívóvásárlása előtt állok.

Jelenleg egy tőbb mint 10 évem electroluxom van, de nagyon gyengén működik már szegényke.

A piacon negjelentek egy ideje porzsák nélküli (álló)porszívók is, ezek nagyon tetszenek, de olvasgattam vásárlói véleményeket, hogy kb minden használat után kell pucolni a szűrőjüket... tényleg igaz ez ? Mert nagyon tetszenek, de akkor már inkább veszek régi, hagyományos porzsákos fajtát, amibe elég havi 1x porzsákot cserélni.

Ti mit ajánlotok?

A keret max 20.000, tudom elég kevés, de ennyi van :/

Ti a régi hagyományost vennétek, vagy megvennétek a porzsák nélkülit?

26/l

2022. ápr. 26. 15:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
65%
Nekem van olcsó porzsák nélküli (20 alatt), nem álló, de nagyon erős.
2022. ápr. 26. 17:03
 12/19 anonim ***** válasza:
85%

Normál esetben semmilyen port nem nyom vissza a szobába, a porzsák nélküli hagyományos kialakítású porszívónak két szűrője van, egy a motornál, egy a portartálynál. Előbbi pont annyit fog meg mint amennyit egy porzsák fogna meg.

Én hagyományos kialakítású porzsák nélküli porszívót vennék (ciklonnak szokták hívni). Amióta csak a rúdporszívó a menő, azóta 20 alatt is lehet ilyet normálisat venni, ahogy 11-es is írja. Biztos nem költenék állandóan papírporzsákra, textilzsákosat meg alig kapni, legalábbis a múltkor anyukámnak próbáltunk keresni, de ha volt, kétszer annyiért, mint a papíros. De leginkább nem volt.

2022. ápr. 26. 17:13
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Hát persze, hogy nem... Nyilván ezért van minden porszívónak porvisszanyomás minősítése A-tól D-ig...
2022. ápr. 26. 17:36
 14/19 anonim ***** válasza:
66%

Nem értem, hogy jön ide az, hogy minden porszívónak van ilyen minősítése, tagadta valaki?

Nem én tettem kategorikus kijelentéseket, hogy a porzsák nélküli porszívó visszanyomja a port a helyiségbe. Sőt, állításod szerint egyenesen termeli a port, ami minimum vicces.

Nekem ilyenem van, és nem nyomja vissza. Mivel sokszor szét is szedtem már, azt is látom, hogy mi tartja meg a port a szerkezetben, és az bizony ugyanolyan szűrő, mint a porzsákosnál, ahol közvetlenül a porzsák mellett durran be a motor.

De tényleg elnézést kérek, hogy megosztom a valódi tapasztalataimat, igyekszem ezentúl csak rád figyelni.

2022. ápr. 26. 17:46
 15/19 anonim ***** válasza:

Úgy jön ide a minősítés, hogy te kerek perec kijelentetted, hogy a jelenség nem létezik. Ehhez képest A-D-ig minősítik és súlyos pénzeket kérnek el, ha egy porszívó jól teljesít ilyen téren. Olcsó kategóriában a tartályos porszívóknak mind D-s a porvisszanyomása szinte kivétel nélkül. Porzsákos porszívóknak B-s vagy C-s, mert ott maga a porzsáknak is jelentősége van a visszanyomott por megfogásában. Persze csak ha eredeti porzsákkal használják.

Ha látni akarod, akkor verőfényes napsütésnél porszívózz nyáron, amikor látszik a szálló por a levegőben. Rossz időben persze, hogy nem látod a szálló port a levegőben... Olyankor maximum megérzi az ember, ha légzési tüneteket okoz.

2022. ápr. 26. 17:59
 16/19 anonim ***** válasza:
79%
10+ éves porzsák nélküli vezetékesem van, nem álló. Semmi baja, meg vagyok elégedve vele. A tartályt nem kell minden alkalommal pucolni, meglepeőn nagy térfogatú. Porzsákosat nem vennék, mert félő hogy később nem lehet hozzá tartozékokat, porzsákot kapni.
2022. ápr. 26. 19:05
 17/19 anonim ***** válasza:
20 ezer eléggé a kínálat alja, innen tényleg csak porzsákosat érdemes venni. A porzsák nélküliek ennyiért nagyon fapadosak. Picike a tartálya, gyenge a szívás, a port sem szűri túl jól.
2022. ápr. 26. 21:43
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Volt porzsáknélkülink, de egy nagy vacak szerintem. Fúrtam a falba 2 lyukat, és annak porától már eldugult finonszűrője. Most mosható porzsákos takarítógépem van.
2022. ápr. 26. 23:48
 19/19 anonim válasza:
66%

Nekem porszák nélküli samsungom van, nagyon szeretem. A tartálya kb 1,5l, így elég sok fér bele, nem kell minden porszívózás után takarítani. Amúgy egy mozdulattal kiveszem a tartályt, kiöntöm a port és mehet vissza, szóval nem nagy gond. Kimosni 1-2 havonta szoktam, ahogy a szivacs szűrő rész is beporosodik.

Mondjuk kicsit drágább, mint a kereted (30eft), de ha nem sos a porszívó és tudsz még hozzátenni pénzt, ezt nagyon ajánlom.

ilyen: [link]

2022. ápr. 28. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!