Porzsák nélküli porszívót vagy a hagyományos porzsákosat vennétek?
Életem első porszívóvásárlása előtt állok.
Jelenleg egy tőbb mint 10 évem electroluxom van, de nagyon gyengén működik már szegényke.
A piacon negjelentek egy ideje porzsák nélküli (álló)porszívók is, ezek nagyon tetszenek, de olvasgattam vásárlói véleményeket, hogy kb minden használat után kell pucolni a szűrőjüket... tényleg igaz ez ? Mert nagyon tetszenek, de akkor már inkább veszek régi, hagyományos porzsákos fajtát, amibe elég havi 1x porzsákot cserélni.
Ti mit ajánlotok?
A keret max 20.000, tudom elég kevés, de ennyi van :/
Ti a régi hagyományost vennétek, vagy megvennétek a porzsák nélkülit?
26/l
* több, mint 10 éves.
Bocsi a helyesírási hibákért, siettem.
Ha a mostani gazdasági helyzetet nézzük, illetve azt, hogy mi várható, akkor mindennek a drágulása garantálható, illetve a beszerezhetetlenségre nagy esély van. Emiatt a papír porzsákosat azonnal kilőném a lehetőségek közül.
Pedig nekünk is van. Ha nincs hozzá papírporzsák, akkor semmit nem ér.
Van álló tartályos kivitelűnk is, és van hagyományos porzsákos. Az álló nem olyan nagy teljesítményű az alapos takarításhoz, az inkább csak gyorsan a morzsák fölszedésére meg ilyesmire jó. És van nagy teljesítmányű, szövetzsákkal, az megbirkózik a szőnyegekkel, kutyaszőrrel (motoros fejjel).
Mindkettőnek megvan a maga előnye. Én szoktam üríteni, tisztogatni, nyilván nincs gondozásmentes megoldás. A textilzsákot amennyire csak tudom kiporolom, aztán átmosom, és úgy megy a mosógépbe évente 2x, tavasszal meg ősszel. A mai porzsákok nagyon jók szerintem. Nekünk egy olyan gépben van, aminek gyakorlatilag szinte nincs semmi hangja, men tudom hogy csinálták, de csak a levegő áramlása hallatszik a csőben.
Ja, a porzsák nélküli név megtévesztő, azokban szűrő van, amit szintén tisztogatni kell, és időnként cserélni, mert nem mosható.
De nem tudom az összes típust felsorolni, az alacsony keret miatt inkább azt mondanám, hogy az olcsó porszívók közt a tartályos ennyiért nem feltétlenül tartós, könnyen letörő, alkatrészek áldozatául lehet esni, ami miatt használhatatlanná válhat. Munkahelyen sokszor hoznak ilyesmit javítani, bármilyen szépen néz ki új korában, megkeserítheti a dolgod később a használat során a lógó, hiányzó, letörő pöckök, peremek, stb.
Az álló porszívókkal, ha baj van, akkor nem az a baj, hogy porzsák nélküliek, hanem az, hogy állók. Az alacsony-közepes árkategóriában az álló porszívó csak egy állványra szerelt morzsaporszívó: kicsi a tartálya, kicsi a szűrője, gyorsan megtelik, gyakran kell üríteni. A motorerő is kisebb. Az akkus változatok esetében az olcsóbb modelleknek az akkuja is gyenge, gyorsan lemerül.
A porzsák nélküli ciklon rendszerű hagyományos porszívók erősek és jók, én semmi különbséget nem érzek köztük és a porzsákos között, 15 éve megvan az otthoni. Van álló porszívóm is, nagyon praktikus, de önmagában nem lenne elég.
Arról nem is beszélve, hogy amennyiért egy tényleg jó álló porszívót megveszel, abból 2-3 jó porzsákos vagy porzsák nélküli hagyományos porszívó ára is kijön.
Álló porszívót 20 ezerért ne vegyél, ezek közül az olcsó semmit sem ér.
Én a porzsákosat javasolnám, de abba bele kell kalkulálni a porzsákot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!