Ruhaszárítógép maximális töltetét száraz vagy nedves ruhára kell érteni?
Az egy más kérdés, hogy pl ágytakaróból, plédből nem is tudsz beletenni egyikbe sem 6-7-8-9 kg-ot(nyilván mérettől, típustól fggően), hanem a max töltet kb felét, a terjedelem miatt.
Mindíg a kilókat írogatják a gépekre, holott sokkal fontosabb hogy kb fél/3/4-ig pakold a gépeket száraz ruhával.
A 2-3 órás mosás is butaság, max nagyor retkes munkásruhát kell addig pörgetni, de a napi mosás, ami 1 óra + ha van áztatás opció, ezek pont elegek még az 1 hétig hordott, nem kifelyezetten koszos melósruhámhoz is.
Nekünk 7 kilós mindegyik gép.
Kiveszem, beteszem, kész.
A tehetetlenségi nyomaték (általános iskola 8. osztály) a tömeg négyzetével arányos. Magyarán a megforgatott - és valószínűleg föltapadó - tömeg négyzete 4 kilónál 49 kg, 10 kinál ennek a duplája.
Egyetlen gyártó sem fog neked garanciát vállalni azokra a meghibásodásokra, ahol te képes voltál az adott térfogatba az előírtnál lényegesen nagyobb tömeget bepakolni, ezért szerintem a töltet ebben az esetben a vizes súly.
De szeretnék neked egy másik aspektust is megvilágítánai:
- a teregetés nem fáj. Ha fáj, akkor valamit elrontottak a szüleid a nevelésed során.
-különösen fontos lenne épp az ukrán harcok során szembesülnöd a gondolattal, hogy felelsz azért, mennyi energiát fogyasztasz. A szárítógép kiiktatásával lényegesen tudnád csökkenteni az energiafogyasztásodat, és igen, ezzel jót tennél. A világnak is, a környezetnek is, az ukrán embereknek is.
Remélem, értetted amit mondtam.
"Remélem, értetted amit mondtam."
Te is nagy szolgálatot tehetnél, ha kikapcsolnád a géped vagy mobilod, persze szigorúan az ukrán helyzet fényében.
Köszönöm mindenkinek a tanácsát, és hogy időt szántatok a kérdés megválaszolására. Rendeltem egy 10kg-ost. legfeljebb fél gőzzel megy, vagy összevárok két-három mosást. Majd kitapasztalom.
Egyébként a teregetés tényleg nem fáj :) 45 évet túléltem ezzel a technikával, és ezután is előtérbe helyezem. És még a szüleim is élnek szárítógép nélkül. Viszont hetekig tartó nyírkos, ködös, fagyos időben kell a türelem. Ha meg bent szárítanám (amit nem szoktam) félő, hogy egy Ukrán rosszul alszik majd miattam.
Mivel kijártam a 8-at, valószínű, hogy ki tudnám számolni, hogy mennyi kJ energia kell 1kg víz elpárologtatásához, és azt hány köbméter (ismert fűtőértékű) földgáz fedezi. De ha nem sikerülne, akkor majd felteszem ezt a kérdést is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!