Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Szünetmentes táp miért sípol...

Szünetmentes táp miért sípol folyamatosan akkor is ha van áram?

Figyelt kérdés

Az alany egy FSP nanofit 800-as 2021 augusztus közepe óta van meg.

Egy LG oled tvt és egy ps5öt szolgál ki alapvetően terheléses teszten kb2 percig életben tartja a rendszert ez bőven elég idő hisz arra vettem, hogy biztonságosan ki tudjam kapcsolni a pst. na de terhelés nélkül mikor minden ki van kapcsolva néha kattan egyet és sípol amíg újra nem indítom. De van, hogy tv nézés közben megcsinálja ami azért para mert ha psezés közben is csinálja az már necces lesz. gyári leÍrásában egyszerűen nem találtam erről infót mi okozhatja. szellős helyen van annyi, hogy egy elosztóról kapja a forrást de csak ő van bele dugva.

2022. ápr. 3. 12:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
70%

A kattanás azt jelzi hogy átkapcsol az inverterére. Ezeknél az egyszerű szünetmenteseknél csak egy kétmorzés relével átdobja a hálózatról a saját maga által előállított feszültségre a kimeneteket, ezért hallod a kattanást.

Az átállás pedig azért következhet be, mert a beállított feszültségküszöbök alá, vagy felé megy a hálózati betáp, vagy a hálózat felől egy olyan tranziens érkezik, amit a szünetmentes problémának észlel és átvált. A sípolás azt jelzi hogy akkuról megy.

Meg kell nézni a beállított feszültség értékeket, ha kell akkor kicsit módosítani is lehet, tágabb tartományra.

2022. ápr. 3. 13:41
 2/15 A kérdező kommentje:

Elvileg akku módban leírás szerint 10 másodpercenként kéne csippannia és adnia az áramot. De mikor így sípol az eszközöket is lelövi.

PDF szerint 220Voltot kéne írnia amúgy de nálam ez 230V mind a kimeneti és a bemeneti ágon is. Állítani nem igazán tudom, hogy lehetne rajta.

Jelenleg próbálom reprodukálni a folyamatot megy a tvn a youtube egyfolytában és figyelem a terhelési értéket is. a kezdeti 20% felment 50-re. Elvileg 480Wattot tud aminek a két eszközt ki kell szolgálnia.

2022. ápr. 3. 13:56
 3/15 anonim ***** válasza:

Ha az eszközöket is lelövi, akkor kiáll hibára, akárcsak túlterhelésnél például.

Viszont olyan előfordulhat hogy bizonyos eszközök kapcsolóüzemű tápjai olyan impulzus csúcsokat generálnak a hálózaton, amelyek meghülyítik a mikrovezérlőjét. Tapasztaltam már más gyártók termékeinél.

2022. ápr. 3. 14:02
 4/15 anonim ***** válasza:
Akkor sípol folyamatosan, ha túl nagy a terhelés. Akkus üzemben, ahogy a kérdező is írta, 10 másodpercenként sípol egyet, egyébként az inverter zümmögését hallani. A szobai eszközöknek mindegy, hogy 220, vagy 230 Voltot kapnak. Nálunk speciel 235 Volt van a lakásban, de nyáron a balatoni lángososnál mértem már 197 Voltot is és működött a hűtő, villany, nyerőautomata.
2022. ápr. 3. 14:24
 5/15 anonim ***** válasza:

Persze hogy elmennek jóval alacsonyabb feszültséggel is az eszközök, ma már főleg, amióta a hűtőgépeknek a kompresszorhajtása fetekkel forgatja a mágneses teret, ami egyenirányított hálózati feszültségből dolgozik, a többi eszközről nem is beszélve, aminek a tápvezérlői egészen 100Voltos feszültségtől felfelé működnek.

De ezekben a tápokban van egy bemenő feszültség tolerancia, amit általában lehet állítani, ha ez alá esik a hálózat, vagy fölé megy, akkor átvált.

Én azt írtam hogy bizonyos impulzus tápok, főleg amelyekben van aktív pfc, meg tudják marhítani az ups figyelő áramkörét, akkor is túlterhelést érzékelhet, ha nincs is túlterhelve.

Egy magasabb kategóriás ups meg tudja oldani a dolgot. Nyilván az drágább és magasabb stand by teljesítményfelvétele van.

2022. ápr. 3. 14:41
 6/15 A kérdező kommentje:

Időközben kaptam egy F01-es kódot ami zárlatos eszközt jelent.

Sajnos azt nem tudja közölni melyik az gondolom drágább tápok ezt is írják talán de ő nem.

Első körben most elosztó nélkül közvetlen hálózatra dugtam ha ez után is csinálja lesz egy hosszú procedúra kizárni melyik eszköt a ludas.

Bár nem értem a dolgot teljesen ha zárlatos lenne a tv vagy a ps akkor nem is működnének rendesen nem?

2022. ápr. 21. 08:14
 7/15 anonim ***** válasza:
Ha a megadott értéknél nagyobb áramot akar egy elektronikai eszköz felvenni, a szünetmentesnél akkor is ugyanúgy beavatkozik a túlterhelésvédelem, mintha vezetékkel rövidre zárnád a kimenetét. Ahogy a #4 válaszomban írtam, túl nagy a ups terhelése. Próbáld meg nem egyszerre bekapcsolni a fogyasztókat, hanem 10mp eltéréssel. Minden eszköz bekapcsoláskor és feléledéskor (bootoláskor) nagyobb áramot vesz fel.
2022. ápr. 21. 08:31
 8/15 A kérdező kommentje:
Én ezt értem de a hibakód akkor jelent meg megint mikor egyik se volt bekapcsolva.
2022. ápr. 21. 10:22
 9/15 anonim ***** válasza:
Húzz ki mindent, a szünetmentest kapcsold be, utána dugd be a tv-t és indítsd el, majd a konzolt. Külön-külön is hibát produkál, vagy csak akkor, ha egyszerre megy a tv és a konzol?
2022. ápr. 21. 11:25
 10/15 Vortrex ***** válasza:
100%
Tönkrement az akkumulátora
2022. ápr. 21. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!