Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Napelemes fűtéssel teljesen...

Napelemes fűtéssel teljesen ingyen le lehet tudni a fűtést?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 1. 17:56
1 2 3 4 5
 41/49 anonim válasza:
11%
A napelemmel való áram használata jelenleg a legolcsóbb, mert, hát ugye a nap ingyen süt. Viszont értelmesebb napelemek igenis táronak éjszakára, vagy bármikorra, amikor éppen nincsen napsütés. A kölstsége viszont annyi, hogy azokat a napelemeket, és a hozzá tartozó szerelvényeket rendszereen ápolni, kezelni, jevíttatni, tisztíttani kell.Ezek a költségek viszont nem akkorák, mintha más energiát használnál.
2022. ápr. 4. 09:11
 42/49 anonim ***** válasza:

A nap ingyen süt, de az eszköz, amivel előállítod belőle az áramot nincs ingyen!

Ezekkel a szokásos háztartási napelemes rendszerekkel kb 35 Ft/kWh -ra jön ki a villany, ha a 20 év alatt megtermelt energiát visszaosztod a beruházási költségre.

2022. ápr. 4. 10:24
 43/49 anonim ***** válasza:
A napelemes energia valóban ingyen van. De hát azt az energiát tárolni is kell, a tárolót karban kell tartani, a napelemeket tisztítani kell. Szóval nem is olyan olcsó, bár összességében szerintem megtérül a befektetés.
2022. ápr. 4. 22:08
 44/49 anonim válasza:

Belekerülne vagy 20 millió forintba, de utána jönne az hogy elromolhat az akkumulátor, amiből sok kellene, jönne egy brutális jégeső és szétverné a napelemeket, stb. Ha meg jönne valami kegyetlen világ akkor el is lopnák az egészet, leszednék a tetőről, te meg önvédelmi eszközök híján nem tehetnél ellene semmit.

Én néztem a napenergia-rendszert a házunkra, de elég gyorsan lemondtam róla... Már az ára miatt.

Néztem videókat is, eléggé kettős dolog, akinek van az sem mindig dicséri, télen havat és jeget kell róla kaparászni, aztán attól is függ hogy mennyi napsütés van egy évben.

2022. ápr. 6. 01:09
 45/49 anonim ***** válasza:
69%

Hát azért egy kis jégtől még nem törik össze a panel.

https://www.youtube.com/watch?v=lX0iE5lNsjI

De ha mégis, akkor a lakás biztosítás fizeti a kárt.

2022. ápr. 6. 10:06
 46/49 anonim ***** válasza:
és a biztosítás ingyenes?
2022. ápr. 6. 10:11
 47/49 anonim ***** válasza:
76%
A levegőn kívül hány olyan dolgot tudsz még mondani, amit ingyen kapsz?
2022. ápr. 6. 10:17
 48/49 anonim ***** válasza:

Ez olyan magyaros. Írja valaki, hogy brutális jég, erre az az ellenérv, hogy de van, ami nem. Ami összetöri, az a brutális, ami meg nem, az nem brutális, szerintem ezt már a szomszédban a hét éves unoka is értené...

[link]

2022. ápr. 6. 10:28
 49/49 anonim ***** válasza:
41%

ha jól olvastam, ez a kérdés:

"Napelemes fűtéssel teljesen ingyen le lehet tudni a fűtést?"

és itt repkednek a 20 milliók, karbantartás, biztosítás, stb.

2022. ápr. 6. 13:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!