Napelemes fűtéssel teljesen ingyen le lehet tudni a fűtést?
A nap ingyen süt, de az eszköz, amivel előállítod belőle az áramot nincs ingyen!
Ezekkel a szokásos háztartási napelemes rendszerekkel kb 35 Ft/kWh -ra jön ki a villany, ha a 20 év alatt megtermelt energiát visszaosztod a beruházási költségre.
Belekerülne vagy 20 millió forintba, de utána jönne az hogy elromolhat az akkumulátor, amiből sok kellene, jönne egy brutális jégeső és szétverné a napelemeket, stb. Ha meg jönne valami kegyetlen világ akkor el is lopnák az egészet, leszednék a tetőről, te meg önvédelmi eszközök híján nem tehetnél ellene semmit.
Én néztem a napenergia-rendszert a házunkra, de elég gyorsan lemondtam róla... Már az ára miatt.
Néztem videókat is, eléggé kettős dolog, akinek van az sem mindig dicséri, télen havat és jeget kell róla kaparászni, aztán attól is függ hogy mennyi napsütés van egy évben.
Hát azért egy kis jégtől még nem törik össze a panel.
https://www.youtube.com/watch?v=lX0iE5lNsjI
De ha mégis, akkor a lakás biztosítás fizeti a kárt.
Ez olyan magyaros. Írja valaki, hogy brutális jég, erre az az ellenérv, hogy de van, ami nem. Ami összetöri, az a brutális, ami meg nem, az nem brutális, szerintem ezt már a szomszédban a hét éves unoka is értené...
ha jól olvastam, ez a kérdés:
"Napelemes fűtéssel teljesen ingyen le lehet tudni a fűtést?"
és itt repkednek a 20 milliók, karbantartás, biztosítás, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!