Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Napelemes fűtéssel teljesen...

Napelemes fűtéssel teljesen ingyen le lehet tudni a fűtést?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 1. 17:56
1 2 3 4 5
 11/49 Szirty ***** válasza:
62%

" Aki az iskolában szunyókált, e ezt viccesnek tartja utólag."

Honnan tudod hogy mit tartok én viccesnek?

Én nem állítottam mást mint azt hogy éjszaka nem süti a nap a napelemeket.

Ez azért probléma, mert akkor a napelem nem termel energiát.

Bár ezt nem tanították nekem iskolában (vagy szunyókáltam) de mégis ebben a meggyőződésben élek.

Ez meg azért probléma, mert akkor a napelemmel éjszaka nem lehet fűteni sem, mert a fűtéshez meglepő módon energia kell.

"de millió olyan technológiát találtak ki nálatoknál okosabb emberek, amik ezt megoldják."

Felsorolhatnál néhányat! :)

De mielőtt válaszolsz szeretnélek emlékeztetni hogy a kérdező teljesen ingyen szeretné letudni azt a fűtést!

2022. ápr. 1. 18:49
 12/49 anonim ***** válasza:
79%

„Attól szép a gyakorikérdések, hogy minden paraszt nulla tudással kommentelhet. Mint ez a 4-es paraszt is.”

Ez teljesen igaz, csak nem Szirtyre, hanem rád, nagy tudású 3-as, vagyis a válaszod helyesen:

Attól szép a gyakori kérdések, hogy minden paraszt nulla tudással kommentelhet. Mint ez a 3-as és 5-ös paraszt is.

Egyébként meg minek kevered bele a politikát? Szerepelt ilyesmi a kérdésben? Nem! Putyin majd egy T-14-es Armata-val jól seggbe lő, aztán megnézheted magad:

[link]

2022. ápr. 1. 19:02
 13/49 anonim ***** válasza:
83%

Számoljunk!

Családi ház közepes szigeteléssel, éves hőigény durván 8000 kWh.

Veszel split klímát, mert te okos vagy és tudod, hogy 1 kWh áramból 3 kWh hőt "csinál", vagyis így évente 8000/3=2600 kWh energiát kell csak megtermelni. Legyen egy kis plusz hogy biztosan elég legyen hátha hideg a tél: 3000 kWh.

Ezt a 3000-et durván egy 3kWp rendszer termeli meg.

3 kWp napelem rendszer + új villanyóra szekrény, egyéb sallangok= 2 millió Ft.

20 évig működik a rendszer. (lehet kicsit tovább is, de 20 év után szinte biztosan le fogod cserélni jobbra, mert fejlődik a technika)

3kWp évente megtermel 3000 kWh energiát, tehát 20 év alatt az annyi mint 60.000 kWh, jó de a napelemnek idővel csökken a teljesítménye, legyen az csak 55.000 kWh.

2.000.000 Ft / 55.000 kWh = 36 Ft/kWh.

Ennyiért kapod a napból az áramot.

Nappali tarifa 44 Ft/kWh

Vak is látja, ezt megéri kiváltani napelemmel, tehát a főzőlap, mosógép, porszívó, kukoricadaráló, hegesztőgép és elektromos autó töltése jobb áron mehet, mint amit a szolgáltatótól szereznél be.

Na igen, de a kis split klímádat kötheted H-tarifára is!

H-tarifa: 23 Ft/kWh

36>23

Nem éri meg napelemmel "fűteni".

2022. ápr. 1. 19:27
 14/49 anonim ***** válasza:
30%

Meg lehet csinálni. Kell megfelelő hőtároló és/vagy elektromos tároló (akkumulátor).

Nekem például hőtárolós kályhám van aminek kell 1 nap mire kihül. Ha ezt napelemmel fűteném fel, akkor nagyjából ingyen lenne a fűtés.

De az ingyenességet azért árnyalja az a dolog, hogy be kell ruházni ahhogy hogy ingyen legyen. Venni kell egy csomó napelemtáblát, a megfelelő kábelezést, védelmi és szabályzó áramköröket, áramáralakítókat, valamint a hő- és/ a villamos energia tárolására alkalmas berendezéseket. Ez elég sok pénz még "okosba" megcsinálva is. Ha leosztod amit ráfordítasz akkor kijön, hogy sok évnyi fűtési költséget kell elverni kb egyszerre ahhoz, hogy megépítsd a rendszeredet. De ha van elég tőkéd és egy kis hozzáértésed akkor meg lehet csinálni.

Ajánlom nézd meg ezeket a csatornákat:

https://www.youtube.com/user/Mikrosilver/videos

https://www.youtube.com/c/MikRobi/videos

https://www.youtube.com/channel/UCrC_pIJOgGMEOd42nV0Hzbw/vid..

https://www.youtube.com/channel/UCpQfoTdnfB1aIOBaRbOnprg/vid..

2022. ápr. 1. 19:33
 15/49 anonim ***** válasza:
67%
Igen, megoldható, csak sokba kerül, nagyon sokba, főleg a tárolás része..
2022. ápr. 1. 19:38
 16/49 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem! Ugyanúgy az áramszolgáltatótól kapod az áramot, amivel fűtesz, csak amit a napelem betermel a hálózatába, azt te jóváírást megkapod a számládból. Tulajdonképpen amikor éppen nem fűtesz, akkor ingyen termeled az áramot a szolgáltatódnak...
 17/49 anonim ***** válasza:

Ja még a 15-ösbe a szigetelést be akartam írni....

Szóval ha durván leszigeteled a házat és mondjuk négyzetméterenként 20-25 wattal be lehet fűteni és azt a hőt meg is tartja, akkor nem kell orbitális nagy rendszert építeni... 100 négyzetméter esetén 2,5kW-al lehet számolni. Amihez nem kell nagyon sok napelem és nem kell nagy tárolókapacitás sem.

De persze ehhez kell egy jó ház ami már eleve normálisan meg van építve, le van szigetelve. Vagy költhetsz arra is egy valag pénzt, hogy leszigeteld rendesen.

18/49 anonim ***** válasza:

"Ugyanúgy az áramszolgáltatótól kapod az áramot"

Én a 15-ben teljes szigetüzemről beszéltem!!

2022. ápr. 1. 19:40
 19/49 anonim ***** válasza:

Ja még annyit, hogy ha saját zsebből fizeted a 3 milliós napelemed, akkor még kérheted az éves szaldós elszámolást. Mit jelent ez?

Évente egyszer olvasnak villanyórát. Nyáron gyakorlatilag visszafelé pörög a villanyórád, tehát te eladsz a szolgáltatónak, azt télen visszaveheted tőle. Évente csak egyszer nézik meg hogy mennyit termeltél és mennyit fogyasztottál. A kettő különbségét fizettetik meg veled.

Pályázatosnál viszont már nincs szaldó, ott 15 perces átlagod alapján fizetsz. Sajnos nem tudod megjátszani, hogy a nyári többletet majd télen felhasználod. Viszonylag nyomott áron veszi át a szolgáltató, amit aztán télen a szokásos tarifiákon megvehetsz tőle.

2022. ápr. 1. 19:40
 20/49 A kérdező kommentje:
Na ez érdekes.
2022. ápr. 1. 19:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!