Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Két bojler használata hogy...

Két bojler használata hogy hatékonyabb?

Figyelt kérdés
Társasházi lakásban 2-en lakunk. 2 db 100 literes bojlerünk van. Úgy vettük észre, hogy felesleges mindkettőt bekapcsolni, mert 1 bojlerrel is elég melegvizünk lesz. Hogyan hatékonyabb a működtetésük (fogyaszt kevesebb áramot)? Vegyem le minimálisra a hőmérsékletet (40 vagy esetleg 50 fok) és menjen mindkettő, vagy magasabb hőmérséklettel az egyik?

2021. dec. 29. 11:23
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Kb. 230 liter vizet fogyaszunk naponta. Ez kb 130 ft naponta...De ennek nem tudom mennyi része melegvíz.

Nem tudom ez sok vagy kevés, szoktunk fürödni :D

De a kérdés nem a spórolásról szólt. Szóval nem olyan válaszokat várok, hogy elég 1 bojler 40 fokon és spóroljak, ne fürödjek, stb..., hanem hogy az adott eszközökkel melyik a hatékonyabb.

2021. dec. 29. 16:09
 22/26 A kérdező kommentje:

#20: Na, lehet, hogy olyan. Erre nem is gondoltam. Nem is tudtam, hogy létezik ilyen.

Végülis ez jobb megoldás, mint sorba kötni :)

2021. dec. 29. 16:11
 23/26 A kérdező kommentje:

Viszont ebben az esetben ha az egyik bojler ki van kapcsolva, nem "nyomná ki" a hideg vizet? Azaz a szelep nyitva lenne... vagy hogy működik ilyenkor?

Ha mindkét bojler ki van kapcsolva, akor is jön a víz, csak hideg...

2021. dec. 29. 16:12
 24/26 anonim ***** válasza:

17

Megteheted, az agyi kapacitásod képes rá, ezt bizonyítottad ezzel a válaszoddal. Úgyhogy csak hajrá, dobáld ki a zsemlét meg csurgasd a vizet, van akinek ésszerűtlen dolgokat kell tenniük, hogy a csökött agyuk kielégülést érezzen ;)

2021. dec. 29. 16:15
 25/26 A kérdező kommentje:

De így belegondolva lehet pont ez történik, mert ha mindkét bojler megy 70-80 fokon, akkor égetett a víz. 1 bojler esetén ugyanilyen hőmérséklettel még mindig melegebb, mint ami kellemes, de korántsem anynira forró.

Tehát lehet keveredi ka forró és a másik - kikapcsolt - bojler hideg vize.

2021. dec. 29. 16:15
 26/26 anonim ***** válasza:
Nyúltál te már 70 fokos vízbe? Azbesztből vagy? 40 fokos vizet is forrónak érzi a bőr hirtelen.
2021. dec. 29. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!