Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Két bojler használata hogy...

Két bojler használata hogy hatékonyabb?

Figyelt kérdés
Társasházi lakásban 2-en lakunk. 2 db 100 literes bojlerünk van. Úgy vettük észre, hogy felesleges mindkettőt bekapcsolni, mert 1 bojlerrel is elég melegvizünk lesz. Hogyan hatékonyabb a működtetésük (fogyaszt kevesebb áramot)? Vegyem le minimálisra a hőmérsékletet (40 vagy esetleg 50 fok) és menjen mindkettő, vagy magasabb hőmérséklettel az egyik?

2021. dec. 29. 11:23
1 2 3
 11/26 Szirty ***** válasza:

"tökmindegy! ebben az esetben a hőfok, mert a kettő nettó pazarlás"

Az mindegy mennyit pazarolsz?

2021. dec. 29. 15:10
 12/26 anonim ***** válasza:

11

Az a pazarlás, hogy 2 főnek 2x100 literes bojler megy! Nem érted? Komolyan ennyire nem megy a logika?

Használsz 1 bojlert ami 100 liter, meg használsz még 100 litert, és TÖKMINDEGY hogy csak félgőzzel megy, akkor is energiát használsz, ugyanúgy fel fogja fűteni azt a 100 liter vizet, akkor is ha csak 1 litert használsz belőle. 2 fő pedig 200 liter melegvizet nem fog elhasználni, max akkor ha melegvízzel locsolja a füvet. Úgyhogy a második bojler mindenképpen pazarlás, TÖKMINDEGY hány fokig fűtöd fel.

2021. dec. 29. 15:18
 13/26 Szirty ***** válasza:

Jól van, nyugodj meg!

A pazarlás mértéke amúgy egyáltalán nem mindegy, de ezt most inkább nem fejtem ki, mert csak felbaxod magad rajta... :)

2021. dec. 29. 15:30
 14/26 A kérdező kommentje:

Ne veszeledjetek. Ki lehet húzni konnektorból, akkor biztos nem használ energiát... mit ahogy jelenleg is van.

Csak azt szerettem volna tudni, hogy jobb-e csak 1-et használni magasabb hőfokon vagy 2-t alacsonyabbon.

Elméletben ez ugye pont ugyannyi energia befektetés, de itt jön képbe a bojlerek hatásfoka a vízhőmérséklet függvényében, szigetelése, stb... amiket én nem tudok.

2021. dec. 29. 15:37
 15/26 anonim ***** válasza:

Jobb az egy használata.

De azon én most elakadtam hogy akármelyiket kapcsolod ki van melegvíz. Oké, tárolódik benne a meleg, tehát még 1-2 napig meleg fog jönni belőle, de azt ki kéne találni melyik hova van kötve és nincsenek-e sorba kötve (vizesen).

2021. dec. 29. 15:41
 16/26 anonim ***** válasza:

13

Nyilván ha 3 zsemlét dobsz ki a kukába az kevesebb mint az 5, tehát kevesebbet pazarolsz, de a cél ételben is, háztartásban is meg konkrétan mindenhol, hogy ne pazarolj, semmilyen mértékben. Ezért teljesen ésszerű, hogy nem fűtök fel 100 liter víz mellett még 100 litert, mert abból a másik 100-ból lehet elhasználok 20-at, de a többi 80 liter felmelegítéséhez használt energia az kuka, akkor is ha csak 40 fokig fűtötted fel. Egyszerűbb kigazdálkodni a 100 literből a napi dolgokat, ami 2 főre szerintem gyerekjáték...

2021. dec. 29. 15:43
 17/26 anonim ***** válasza:
16 te ki vagy hogy megmondod másoknak hogy mennyit pazaroljon, vagy pazarolhat? Ha én ki akarok dobni minden nap 10 zsemlét és elcsorgatni 200 liter vizet akkor nem tehetem meg, mert te azt mondod hogy nem?
2021. dec. 29. 15:50
 18/26 A kérdező kommentje:

#9 "öööö hát azt látni kéne hogy vannak összekötve..."

Hát, ezt én is szerettem volna látni, de a falon kívül csak 2-2 víz csatlakozás van.

2021. dec. 29. 16:01
 19/26 A kérdező kommentje:

Nem 1-2 napig jön még a melegvíz, tehát biztosan nem csak a tárolt jön.

Hónapokig működik úgy, hogy vagy az egyik vagy a másik van bekapcsolva.

2021. dec. 29. 16:03
 20/26 anonim ***** válasza:
Akkor lehet hogy a meleg águk le van közösítve és visszacsapó szeleppel le vannak választva
2021. dec. 29. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!