Két bojler használata hogy hatékonyabb?
"tökmindegy! ebben az esetben a hőfok, mert a kettő nettó pazarlás"
Az mindegy mennyit pazarolsz?
11
Az a pazarlás, hogy 2 főnek 2x100 literes bojler megy! Nem érted? Komolyan ennyire nem megy a logika?
Használsz 1 bojlert ami 100 liter, meg használsz még 100 litert, és TÖKMINDEGY hogy csak félgőzzel megy, akkor is energiát használsz, ugyanúgy fel fogja fűteni azt a 100 liter vizet, akkor is ha csak 1 litert használsz belőle. 2 fő pedig 200 liter melegvizet nem fog elhasználni, max akkor ha melegvízzel locsolja a füvet. Úgyhogy a második bojler mindenképpen pazarlás, TÖKMINDEGY hány fokig fűtöd fel.
Jól van, nyugodj meg!
A pazarlás mértéke amúgy egyáltalán nem mindegy, de ezt most inkább nem fejtem ki, mert csak felbaxod magad rajta... :)
Ne veszeledjetek. Ki lehet húzni konnektorból, akkor biztos nem használ energiát... mit ahogy jelenleg is van.
Csak azt szerettem volna tudni, hogy jobb-e csak 1-et használni magasabb hőfokon vagy 2-t alacsonyabbon.
Elméletben ez ugye pont ugyannyi energia befektetés, de itt jön képbe a bojlerek hatásfoka a vízhőmérséklet függvényében, szigetelése, stb... amiket én nem tudok.
Jobb az egy használata.
De azon én most elakadtam hogy akármelyiket kapcsolod ki van melegvíz. Oké, tárolódik benne a meleg, tehát még 1-2 napig meleg fog jönni belőle, de azt ki kéne találni melyik hova van kötve és nincsenek-e sorba kötve (vizesen).
13
Nyilván ha 3 zsemlét dobsz ki a kukába az kevesebb mint az 5, tehát kevesebbet pazarolsz, de a cél ételben is, háztartásban is meg konkrétan mindenhol, hogy ne pazarolj, semmilyen mértékben. Ezért teljesen ésszerű, hogy nem fűtök fel 100 liter víz mellett még 100 litert, mert abból a másik 100-ból lehet elhasználok 20-at, de a többi 80 liter felmelegítéséhez használt energia az kuka, akkor is ha csak 40 fokig fűtötted fel. Egyszerűbb kigazdálkodni a 100 literből a napi dolgokat, ami 2 főre szerintem gyerekjáték...
#9 "öööö hát azt látni kéne hogy vannak összekötve..."
Hát, ezt én is szerettem volna látni, de a falon kívül csak 2-2 víz csatlakozás van.
Nem 1-2 napig jön még a melegvíz, tehát biztosan nem csak a tárolt jön.
Hónapokig működik úgy, hogy vagy az egyik vagy a másik van bekapcsolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!