Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Kávéfőzőgép-csere előtt...

Kávéfőzőgép-csere előtt állunk. Olyan kellene, ami 1 adagot is le tud főzni. Ki mit ajánl? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
A kapszulás kávégépünk tönkrement, vennénk egy újat. Mivel ketten vagyunk, abból csak az egyikünk iszik kávét, olyan kellene, ami 1 adagot is le tud főzni, nemcsak sok adagot egyszerre. Mivel a porkávé csak olcsóbb hosszútávon, visszaállnánk a porkávéra. Tudtok olyat ájánlani, ami hagyományos őrölt kávéból is tud 1 adagot főzni egyszerre és megbízható? Az is előny, ha 5 számjegyű összegből meg tudnánk úszni. Minden személyes tapasztalat, vélemény érdekel. Köszönöm!

#kávéfőző #1adagos #Örölt kávéból
2021. dec. 25. 09:11
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
61%
Az 5 számjegy alatt azt érted hogy 100000 Ft alatti autamata gépet akarsz, amibe őrölt kávét is rakhatsz? Keresgélni kell, de az olcsóbb kategóriások csak szemest tudnak, például a KRUPS EA sorozat 80 ezer körül. Persze hogy tudnak egy adagot főzni, azok a gépek is amelyekbe őröltet is tehetsz.
2021. dec. 25. 09:36
 2/21 anonim ***** válasza:
48%
Nézz körül a Media Markt és az Euronics honlapján, rengeteg kávéfőző van mindenféle árban. Azt hiszem, még egy adagosat is láttam. Hasonló helyzetben vagyok, én is most akarok venni.
2021. dec. 25. 09:41
 3/21 anonim ***** válasza:
62%
Egyetlen porkávéhoz sem kell kávégép. Mire gondolsz pontosan?
2021. dec. 25. 09:42
 4/21 anonim ***** válasza:
French press + kávédaráló, nem jöhet szóba? Persze csak ha nem ragaszkodtok a presszókávéhoz.
2021. dec. 25. 10:04
 5/21 anonim ***** válasza:
28%
Ha nagyon hosszútávban és olcsón gondolkodsz akkor a szarvasi kávéfőző vagy a kotyogós a neked való. Őrölni persze külön kell. ezekkel is tudsz 1-2 adagot lefőzni.
2021. dec. 25. 10:05
 6/21 anonim ***** válasza:
72%

A porkave az az instant kávé, ahhoz nem kell gép. Ha az őrölt kávéra gondolsz, kb bármelyik gép képes egy kávét főzni. Ne filterest keress, azok nagy adagosak.

Pl: [link]

2021. dec. 25. 10:08
 7/21 A kérdező kommentje:
Igen, igazatok van, rosszul fogalmaztam. Porkávé alatt az őrölt kávét értettem. Szarvasink volt, de az minimum 3 adagot főzött, annál kisebbre nem tudtuk megpakolni kávéval, mert csak egy híg lötty lett belőle. Utolsó, köszönöm a linket, nagyon hasznos. :)
2021. dec. 25. 10:14
 8/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom, melyik szarvasi gépetek volt, de ahhoz is lehet kapni kis adagos szűrőt.
2021. dec. 25. 10:18
 9/21 anonim ***** válasza:

Szarvasi is létezik vízpumpás, vagy lehet a klasszikus, vízforraló elven működő.

De inkább pumpás / karos gépet célszerű venni már manapság, ami stabilabb vízhőmérsékletet biztosít, nem forralja túl a levet. (Mármint én főleg automatát használok, a karos csak tartalék.) Karosból létezik ez a fajta, amihez kétféle szűrőt adnak:

[link]

Vagy lehet olyan, amelyiknél egy dupla adagos szűrő szolgál a szimpla adag készítésére is.

Egyszerűen azért, mert optimális esetben (amit befolyásolhat az őrlés finomsága, fojtás, áramlási viszonyok) a felülről érkező forró víz szépen lenyomja az őrleményt egy jól préselt pogácsába, attól függetlenül, hogy milyen magasan van töltve.

Más esetben meg felkeveredik, ami talán nem olyan jó, de ebben az esetben is számít a szűrő kimeneti fojtása, ami bizonyos nyomást létrehoz az őrleményre, a nyomás pedig szükséges a megfelelő minőségű extrakcióhoz, vagyis aromák / anyagok kivonásához.

Mindamellett a szimpla adagos szűrőbetétet sem ajánlják úgy teletömni, hogy préshatás keletkezzen, hanem legalább 1 mm rést kell hagyni felül, erre szokták javasolni a pénzérmés tesztet: ha nem nyomódik bele, akkor jó.

2021. dec. 25. 12:06
 10/21 anonim ***** válasza:
78%

Most kaptam egy SAECO Xsmall-t, ebbe egész kv kell, ledarálja és lefőzi.

Főz egy adagot is , presszót és hosszabb kávét.

50000 ft.

Kávégépem.hu

2021. dec. 25. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!