Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Melyik a legjobb leghasználhat...

Melyik a legjobb leghasználhatóbb presszó kávéfőző?

Figyelt kérdés
Márka típus érdekel. Úgy 20000 forintig.

2021. dec. 16. 17:41
 1/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
42%
Típust nem akarok írni, mert az szubjektív, de nekem az számít a legjobban, hogy legalább 15Bar nyomású legyen.
2021. dec. 17. 06:47
 2/10 anonim ***** válasza:
49%

Először tisztázzuk, hogy mit értesz presszó kávé alatt.

Egyébként 20 000 Ft.-ig ezek vannak:

[link]

2021. dec. 17. 16:49
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Karos kávéfőzővel készül az igazi eszpresszó (press= nyomás) 15 bar szivattyú dolgozik bennük és 1-2 adag erős kávét főzöl le vele egyszerre.

[link]

Szarvasi. Habár ennek is van karja, de szivattyú nincs benne, 2-3 bar csak a nyomás. 2-4-6 adagos jellegzetesen keserű, eléggé vizes kávét főz.

[link]

Klasszikus kotyogós. Ezt nyilván ismered. Sokan ezt is "presszó" kávénak hívják.

[link]

Kapszulás. Igazi eszpresszót készít, de bőven 100 Ft felett van egy csésze ára, kilónként meg kb 20.000Ft. Hosszú távon eléggé pazarló.

[link]

Kávépárnás. Eszpresszó jellegű jön belőle. Szivattyús, de nem 15 bar-os, viszont nem is égeti úgy a kávét mint a kotyogós.

[link]

Ilyen kávé való bele:

[link]

2021. dec. 17. 21:09
 4/10 anonim ***** válasza:
42%
Kévépárnásnak nem sok értelmét látom. A kapszulás marha drága, a kotyogós olcsó, de olyan is a kávéja, szerintem a legelső, használtan egy karos kávéfőző. 20 ezerből ezt lehet kihozni.
2021. dec. 18. 10:34
 5/10 anonim ***** válasza:
77%

"Először tisztázzuk, hogy mit értesz presszó kávé alatt." - mondjuk nem csak az árat kellett volna beütni, típusában pont a legelső: "Eszpresszó kávéfőző", ami szerintem teljesen érthető fogalom!

[link]

Az, ami karos, és fém szűrője van, abba tesszük a kávéport! (Na meg a nagy darálós automaták is, csak az már nem ez az árkategória!)

Kérdező, ennyiért sajnos nem igazán van nagynyomású gép (15 bar), ami így valódi eszpresszót tudna csinálni, de értem mire gondolsz, főzött feketére! Nagynyomásúból a Hausmeister HM 6203 az egyetlen ennyiért, de általános tapasztalatok szerint nem valami jófajta modell! A Szarvasi gépek például nagyon finom kávét főznek, de a vélemény kissé megoszló róluk, saját tapasztalatomból én sem ajánlom (gyenge tömítések, kiengedéskor fröcskölik a kávét, és sokkal érzékenyebbek a vízkőre)

Javaslom esetleg a Hauser CE-929 vagy a Momert Capriccio gépeit! Nekünk itthon DeLonghi EC 9.1 van, aminek a tejhabosítója ugyan csak reklámfogás, de azon kívül nagyon jó gép, mi még 20 ezer körül vettük 2 éve, most viszont már kicsivel drágább, 24 ezer, de ennyiért már ott a legolcsóbb normális nagynyomású gép is, a Sencor SES 1710BK. Átláthatóbban összegzem őket:

[link]

2021. dec. 18. 21:33
 6/10 anonim ***** válasza:
35%
#5 Élő példája vagy, hogy miért nem egyértelmű az espresso kávéfőző fogalma. Mert amikor belinkeltél, annak köze nincs a valódi espressohoz. Csak annak nevezték el marketing fogásból.
2021. dec. 18. 22:15
 7/10 anonim ***** válasza:
76%
Azok a szarvasi kávéfőzők nem eszpresszót késztenek: nincs bennük semmiféle szivattyú (csak a gőznyomás hajtja) és nem ~85°C-os vizet engednek át az őrleményem, hanem jóval 100°C feletti forrásban lévőt.
2021. dec. 19. 16:11
 8/10 anonim ***** válasza:
29%
Vegyél zacskós 2 in 1-et és megcukrozod magadnak. 1,5 dl vízben kell feloldani, ha eszpresszót akarsz akkor elosztod 3 fele...
2021. dec. 19. 20:19
 9/10 anonim ***** válasza:
42%

#6-os, azért írtam a kérdezőnek egy olyan részt is, ami úgy tűnik, a Te figyelmedet elkerülte:

"ennyiért sajnos nem igazán van nagynyomású gép (15 bar), ami így valódi eszpresszót tudna csinálni, de értem mire gondolsz, főzött feketére"

2021. dec. 20. 14:29
 10/10 anonim válasza:
0%

Presszó kávé - jelentsen akármit is - főzhető szinte bármelyikkel. Kotyogósból a régebbi Bialetti Brikka érdekes lehet ársávban.

(Eszpresszó esetén pedig felejtsétek el a 15bar-t, kb. 9 bar kell hozzá, lehetőleg kazán és jó minőségű gép ami hőstabil. És persze frissen darált kávé. Ezek még használtan is 4-5x annyiba kerülnek, mint a keret.)

2022. nov. 28. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!