Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen kávéfőzőgépet vegyek?

Milyen kávéfőzőgépet vegyek?

Figyelt kérdés
Karos kávéfőzőgépre váltottam, bosch kapsulásról. Hogy jobb kávét igyak. Most delonghi ec 685-öm van, de nem főz jó kávét.. Segafrédó kávét külön darálom, tudom állítani a darált szem nagyságán. Mit vegyek, melyek a jó kávéfőző gépek? Mindet nem próbálhatom ki... :-(

#Delonghi, kávéfőzőgép milyet vegyek, mindet nem probalhatom ki,
2021. szept. 25. 12:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

#10-et vajon miért pontoztátok le? Kicsit olvassatok utána, hogy

- pontosan hogyan is kell jó!!! eszpresszót főzni? Kávégép bemelegítése, mérés, darálás (csak arra alkalmas őrlővel, késes daráló kizárt), újra mérés, disztribúció, tamperelés, pontos nyomás, idő, hőmérséklet, stb. Nem véletlen, hogy vendéglátóhelyeken is lehet szörnyű minőségű kávékat kapni

- miért találták ki a kapszulás kávéfőzőt? Segítek, azért mert a presszó kávé lefőzése egyáltalán nem triviális. A jobb kapszulás főzők leolvassák a kapszuláról a vonalkódot és annak alapján főzik le az optimális kávét, de már az egyszerűbbek is úgy vannak beállítva, hogy a kapszulák többségét ne rontsák el.

- az sem ördögtől való állítás, hogy a jó minőségű kávét csak jó minőségű szemes kávéból lehet főzni. Arról lehet vitatkozni, hogy ez éppen 6 eFt-nál kezdődik-e, mert pl. erősen függ a kiszereléstől, de a lényeg akkor is a minőségen van. A kapszulásnál egyébként könnyebb a jó minőséget biztosítania a gyártónak. Egy kapszulában 5-6 gram kávé van, így pl. egy Nesspresso-nál kb 20000 Ft/kg-os áron vásároljuk a kávét. Ebbe már akár a jó minőség is belefér...

2021. nov. 6. 22:44
 12/16 A kérdező kommentje:
Tempert vettem 40 euro volt, daralom a kavét jó minőségű kávéval, állitgatom a delonghit.. De sehogy sem ízlik.ha jön valaki és nem vagyok otthon akkor a feleségem nem tud kávét főzni.Szerintem eladom és veszek kapszulásat. A nespresso jo? Melyiket érdemes megvenni?
2021. nov. 21. 10:10
 13/16 anonim ***** válasza:

Tempert 40 euroért? Pénzkidobás volt, erre a célra egy 4-5 euros kávéadagoló kanál is tökéletes, az alja direkt ezért lapos!

Én is tervezek majd kapszulásat venni, de csak az ízvariációk miatt másodlagos gépnek, elsődlegesnek csakis az eszpresszó gép marad. Kapszulásból én is Nespresso típusút szeretnék, mert abból van a legtöbb ízvariáció, és konkrétan Krups-ot néztem, mert egyrészt ahogy írtam, az egyik legjobb márka a kávéfőzők piacán, másrészt van benne vízkőmentesítő is, és mégse kerül egy vagyonba, e 2 modell között pedig csupán színbeli különbség van!:

[link]

Amondo vagyok, ha sehogy nem jó Neked a kávé, akkor igazából csak az agyad akarja, a szád íze viszont nem szereti, ez pedig senem a gép, senem a főzési technika hibája, bárhogy is kísérletezel! #7-es voltam.

2021. nov. 21. 14:30
 14/16 A kérdező kommentje:

Szeretem a kávét, akármilyent nem iszok meg, még kávézókban sem. Ott sem iható mindegyik.

Akkor nespressot kapszulás gépet nézzek ugye? Van meg bosch tassimo, dolce gusto, tchibo kapszulás gép. A tchibo olcsobb..

2021. nov. 21. 15:10
 15/16 anonim ***** válasza:
Viszont a Tchibo csak a saját márkás kapszuláival kompatibilis, mivel annyira egyedi kialakítású, így sokkal kisebb a választék, a Bosch Tassimo pedig szintén, ráadásul az még ritka is, boltban például nem is kapható hozzá kapszula, inkább csak webshopokban! A Dolce Gusto ugyanúgy márkától független, ugyanannyira elterjedt, és bárhol kapható, mint a Nespresso, de Nespresso-ból jóval nagyobb az ízválaszték!
2021. nov. 21. 17:28
 16/16 anonim válasza:

Az biztos, hogy igaza van annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy jó ízű kávét, csak jó minőségű kávébabból lehet főzni!

Isten igazából ha jó minőségű kávét vásárolsz, bárhogy, bármilyen kávéfőzővel főzheted (akár sima kotyogóssal), abból finom kávé lesz. ☺️

okt. 21. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!