Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Több literes "tartályokkal"...

Több literes "tartályokkal" rendelkező fritőzöket miért véleményeznek úgy, hogy nagyon takarékos / kevés olaj kell bele?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy vásárolok egy fritőzt (a lábasban sütést kiváltva), de egy normális készülékbe ~2 liter olaj szükséges, amiről azt olvastam, hogy maximum 3-4x (persze attól is függően, hogy mi készült az olajban) újra lehet használni.

Szerintem a 2 liter, amit most épp nézek, is rettentő sok, főleg ahhoz képest, amennyit el szoktam fogyasztani egy-egy sütésnél.

2021. szept. 7. 22:02
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
Sok olak kell bele, de én pl 5 alkalom alatt nem szoktam cserélni, attól függ, hogy néz ki az olaj. Leginkább csak krumplit szoktam benne kisütni. Esetleg forrólevegős fritőzön nem gondolkodtál?
2021. szept. 7. 22:07
 2/9 A kérdező kommentje:

Két fritőzt nézegetek, a forrólevegős kétszer annyiba kerül.

Azzal olaj nélkül lehet ételeket készíteni?

(Teljesen új számomra itt minden fogalom, még csak ismerkedem az ételkészítés rejtelmeivel.)

2021. szept. 7. 22:09
 3/9 anonim ***** válasza:
25%
Ezeket fritőz olajjal szokás használni, amit rengetegszer lehet újrahasználni. Az más kérdés, hogy mennyire egészséges, de ha belegondolunk, akkor éttermekben is ilyenben sütnek ki mindent.
2021. szept. 7. 22:09
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

"Két fritőzt nézegetek, a forrólevegős kétszer annyiba kerül."

jah, de mennyibe kerül 1 liter olaj? Számold ki hogy mennyi idő alatt hozza vissza a levegős fritőz az árát?

"Azzal olaj nélkül lehet ételeket készíteni?"

igen

2021. szept. 7. 22:14
 5/9 anonim ***** válasza:
58%
Tényleg visszahozza az árát a forrólevegős, és egészségesebb is. Viszont sokak szerint abban is érdemes lespriccelni az ételt egy kis olajjal, dehát az szinte semmiség.
2021. szept. 7. 22:59
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

Fritőzolajban 3 napig süt a lángosos. Neked ha úgy tetszik, akár egy hónapig is működhet ugyanaz az adag.

Amikor pedig lecseréled, nem a WC-be kell önteni, hanem az átvevőhelyre vinni, ahol pénzt kapsz érte (nálunk 80 ft/liter).

2021. szept. 8. 00:20
 7/9 anonim ***** válasza:
49%
Egyáltalán nem egészségtelen az olaj, max, ha nem bírod. Nálunk 2 hónapig jó az az olaj benne, persze attól is függ mennyit használod. A forrólevegős akkor jó, ha olajat nem akarsz használni, akkor megéri. Nekem a fritőz volt 13000 Ft., egy forrólevegős ami nekem jó lenne, az kb. 30ezer. Kb. 2 havonta 1000Ft. az olaj bele most nekem, tehát nekem 34 hónap lenne mire behozza az árát az olaj nélküli, de legjobb esetben is kb. 20,tehát nekem nem érné meg.
2021. szept. 8. 13:16
 8/9 anonim ***** válasza:
53%

Süsd serpenyőben. Komolyan. Az a takarékos, én vettem nagyon sűrű lyuku szűrőt minden sütés után atszurom, akár 10* is használható az olaj.

Ez a fritoz atveres, az olaj nélküli meg hát az a sütő , meleg levegő van benne.

2021. szept. 8. 13:48
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, véleményeket. Ezt még átgondolom minden irányból.
2021. szept. 8. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!