Több literes "tartályokkal" rendelkező fritőzöket miért véleményeznek úgy, hogy nagyon takarékos / kevés olaj kell bele?
Arra gondoltam, hogy vásárolok egy fritőzt (a lábasban sütést kiváltva), de egy normális készülékbe ~2 liter olaj szükséges, amiről azt olvastam, hogy maximum 3-4x (persze attól is függően, hogy mi készült az olajban) újra lehet használni.
Szerintem a 2 liter, amit most épp nézek, is rettentő sok, főleg ahhoz képest, amennyit el szoktam fogyasztani egy-egy sütésnél.
Két fritőzt nézegetek, a forrólevegős kétszer annyiba kerül.
Azzal olaj nélkül lehet ételeket készíteni?
(Teljesen új számomra itt minden fogalom, még csak ismerkedem az ételkészítés rejtelmeivel.)
"Két fritőzt nézegetek, a forrólevegős kétszer annyiba kerül."
jah, de mennyibe kerül 1 liter olaj? Számold ki hogy mennyi idő alatt hozza vissza a levegős fritőz az árát?
"Azzal olaj nélkül lehet ételeket készíteni?"
igen
Fritőzolajban 3 napig süt a lángosos. Neked ha úgy tetszik, akár egy hónapig is működhet ugyanaz az adag.
Amikor pedig lecseréled, nem a WC-be kell önteni, hanem az átvevőhelyre vinni, ahol pénzt kapsz érte (nálunk 80 ft/liter).
Süsd serpenyőben. Komolyan. Az a takarékos, én vettem nagyon sűrű lyuku szűrőt minden sütés után atszurom, akár 10* is használható az olaj.
Ez a fritoz atveres, az olaj nélküli meg hát az a sütő , meleg levegő van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!