Főzőlap vásárlásban vagyunk. Jobb az indukciós? Vagy maradjunk a simánál? Mik a tapasztalatok?
Nekem olyan volt hogy egyik fele sima elektromos, másik fele indukciós. Mármint a 4 helyből kettő sima elektromos másik kettő meg indukciós volt.
Így minden edényünk működött vele. Ha lehetett az indukciósat használtam mindig.
Nekem indukciósom van közel húsz éve (soha nem volt vele gond), és soha nem vennék mást. Az igaz, hogy nem megy mindenfajta edénnyel, de ma már alig van olyan normális minőségű, ami nem lenne kompatibilis vele. Viszont érdemes egyébként is a régi, ócska nem kompatibilis edényeket újakra cserélni.
Ha esetleg előre ki szeretnéd próbálni, hogy mely edényeid működnek rajta, nagyon egyszerű, mindegyik, aminek az aljára tapad a mágnes.
Egyetlen hiányom, hogy hagyományos (kerek fenekű) wokot nem lehet rajta használni, de az különben is csak gázoson, külön hozzá való égővel megy.
Évek óta magányosan élő legény vagyok, már négy éve hetvenkedem (1947), párom elhunyt. Kb. 10 éve használok egy egylapos indukciós főzőlapot, teljes megelégedéssel. (kb. 10.000 volt, anno, de ma is kb 8-10.000-ért árulnak hasonlókat.)
Használhatók a családi örökség részét képező békebeli zománcozott edények, ezeket ritkábban használom, napi célra modern, rozsdamentes, indukciósan is használható edényeket használok. Ezek egy részét egy pécsi zsibvásárban sózták rám, pár forintért, újszerű állapotban.
(Ma már minden edény drága, az indukciósak bolti ára sem kirívó, hosszú élettartamúak, könnyen tisztíthatók...)
Az indukciós főzőlapon alapfunkció az idő, a teljesítmény, stb. beállítás.
Maximálisan meg vagyok elégedve vele. Amit használok, az kikapcsolás után 1-2 percig még járatja a hűtő ventilátort, így visszahűti az elektronikát, és ettől hosszú életű. (Ha kész a pápi, a forró edényt nem szabad a lapon hagyni, mert visszamelegíti a főzőfelületet, az pedig alatta az elektronikát.)
Pár ismerősömet már "megfertőztem" az indukciós eszköz előnyeivel, náluk is bevált!
Ezt ajánlom a Tisztelt Kérdezőnek is. Nagyobb (pl. két lapos) beszerzését nem javaslom, az egyidejű teljesítmény igény miatt. Nem minden (pl. régebbi) lakás villamos hálózat szereti. (Normál rezsók általában nagyobb teljesítményűek!)
Egy kis munkaszervezéssel elég az egy lapos, és ezek ára is igen kedvező.
Nekem sima elektromos van, sokkal jobb a gázosnál. Nyáron fele olyan meleget csinál a konyhában.
A szabályzását egy hét alatt meg lehet szokni.
Takarítani nagyon könnyű.
A következő egyébként nekem is indukciós lesz, csak amikor vettem a kerámia laposat (15 éve) még sokkal drágább volt az indukciós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!