Hány m2 területet lehet le hűteni 2.6 kWhs klímával ?
Attól függ, milyen fekvésű, milyen építés, stb.
Nekem egy 3,2kw teljesítményűm van egy 15 nm-es legfelső szinten lévő panel szobában. Boldogul vele, nincs túlméretezve.
Tudni kell a helyiség, lakás, ház paramétereit. Belmagasság, tájolás, falazat, nyílászárók milyenek, mennyi van, hányan laknak ott, milyen berendezések termelnek hőt, stb.
Egy nyugati fekvésű tetőtéri lakásba akár több mint 2x akkora teljesítmény kell mint egy északi földszintibe...
Déli tájolású panel lakás. Egyelőre csak az egyik szobába tennék, két nagy 17 m2-es szoba van egyébként.
Nem sokkal drágább a 3.5 kwh-s ezért gondolkozom hogy lehet akkor már inkább azt...
Az sem jó ha túl nagyot veszel. Ágyúval verébre efektud...
17m² még a 2,5kW is sok!
A 3,5kW-is az 3szorosan túlméretezett. Felesleges pénzkidobás és teljesen felesleges energiael..ás!
Ezért KELL klímás szakemberrel méreteztetni a berendezést! A 3,5kW-osra elköltött plusz lóvéből meg a vele elégetett felesleges energia árából vehetsz a másik szobába is egy berendezést.
Főváros, 2. emelet, nem szigetelt.
Nincs a 2.5 kwH-snál kisebb. Nem tudom a szomszédok mit szereltek be. Nekem is nyilván jó lenne a 2.5 kwH-s szerintem még a másik szobában is érezném ha nyitva marad az ajtó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!